Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ OTKRIVA KAKO SE RASIPALO

"Činovnici samo na putovanja i kafanu spiskali 80 miliona €!"

Autor: M. Dakić | 07.10.2013 - 20:30:00h | Komentara: 9

U srpskim ministarstvima godišnje se spiska oko 40 miliona evra samo za službena putovanja, još toliko ode na reprezentacije, 10 miliona na dnevnice, a oko 120 miliona za razne upravne odbore! Ove podatke kako se rasipa novac poreskih obveznika izneo je juče viceprmeijer Aleksandar Vučić, koji je uoči vladinog predstavljanja ekonomskog paketa mera, upozorio da je Srbija pred bankrotom i naveo da penzije sigurno neće biti smanjivane, ali da zato plate u javnom sektoru hoće, čime bi se uštedelo između 200 i 230 miliona evra!

Kao primere rasipništva, on je naveo da se samo u ministarstvima godišnje na putne troškove spiska oko 40 miliona evra.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS

 - Od toga je bar 10 ili 20 miliona bačeno, a na sve to treba dodati 10 miliona dnevnica, troškove reprezentacije od 40 miliona evra, pa troškovi za upravne odbore od 120 miliona evra. Svako putovanje je po 10 ili 20 hiljada evra, kada dva čoveka odu u Litvaniju, Singapur... a šta tamo urade - naveo je Vučić u emisiji „Stav Srbije“. On je ponovio da mere za ekonomski oporavak neće biti lake i populističke i da će pogoditi između 300.000 i 500.000 ljudi.

- Prvo ćemo krenuti od političara. Ako su to populističke mere, onda vi u Fiskalnom savetu i Republičkoj radiodifuznoj agenciji nemojte da primate plate od 200.000 dinara, jer to privatni sektor ne može da izdrži, nego primajte bar 20 do 30 hiljada dinara manje - opisao je vicepremijer i naveo primer pomoćnika ministra koji ima osnovnu platu od 120.00, veću od ministarske, a različitim dovijanjima mesečno dogura bar do 200.000 dinara. Prema Vučićevim rečima, uštede su moguće i u bonusima za MUP ili Ministarstvo odbrane.
- Fiskalni deficit mora biti smanjen za dva do 2,5 odsto, što znači dodatne uštede od 800 miliona evra. Moramo da smanjimo subvencije koje iznose više od milijardu evra. Ogromne troškove predstavljaju i službena vozila i putovanja. Videćemo da li ćemo ukinuti bonuse za MUP Srbije i Ministarstvo odbrane ili ćemo uvesti solidarne poreze - naveo je vicepremijer i najavio da očekuje da će do kraja godine u Srbiju stići prva milijarda dolara kredita iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dačić mi ne može ništa, al’ se ne svađamo!

Vicepremijer Vlade Srbije naglasio je da nema sukoba sa premijerom Ivicom Dačićem oko seta ekonomskih mera.
- Znate, lako mi je da ga kritikujem, ne može mi ništa. Ali, ne mogu da ga kritikujem zato što nije kriv. Postoje različite ideje, imali smo nekoliko veoma dugih sastanaka i on razume situaciju u kojoj se nalazimo i prihvata sve mere koje možemo nekako da izguramo - napomenuo je Vučić.


Fratini neće koštati Vladu ni dinar

Bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini biće novo pojačanje Vučićevog savetničkog tima. Kako „Alo!“ saznaje, on bi u Beograd trebalo da dođe oko 20. oktobra.
- S njim uopšte nije razgovarano o nadoknadi za savetničke usluge niti je on takvo pitanje postavio. Jedno je sigurno, a to je da Vlada Srbije za njega neće platiti ni jedan jedini dinar - kaže naš izvor iz Nemanjine 11 na pitanje o ovom savetničkom angažmanu i dodaje da je reč o čoveku sa najznačajnijim vezama u Evropi i svetu. Kako saznajemo, do ove saradnje je došlo preko Evropske narodne partije, alijanse umerenih desničarskih stranaka, čiji je SNS član od kraja prošle godine, u čemu je naprednjacima Fratini u mnogome pomogao.  

Poseta SAD u novembru!

Vučić je tokom gostovanja najavio i da bi uskoro trebalo da ode u radnu posetu u SAD. Kako saznajemo, to bi trebalo da se dogodi sredinom novembra, a u okviru posete planirani su sastanci sa najvišim američkim zvaničnicima, među kojima je i Džozef Bajden.

Poslednji komentari
  • mili Vreme: 07.10.2013 21:51h

    A TI CES DA IH DOVEDES U RED SADA I SNS, OTIMA KAO I ONI PRE NJIH I TAKO VASA ELITA IDE NAPRED -BRAVO

  • uros Vreme: 07.10.2013 23:00h

    DA,pa prvo je njegova stranka podigla upravne odbore po lokalnim samoupravama i ministarstvima, a da ne govorim o agencijama, da bi namirili svoje ljude. Covece mani me se vise demagogije, a ovaj ce da radi, sta za kupus i luk. Jel mu dosadno u Italiji, ima viska slobodnog vremena pa mu palo na pamet da radi za Vladu, covece ne lazi vise ovaj narod.

  • ludovic Vreme: 07.10.2013 23:00h

    Necete ustedeti dok ne pogasite agencije za,ovo ono i ostalo.Ako neko i ode iz drzavnog aparata,otvorice se opet neka agencija!!! cccccccc E moj Vucicu,nemas svest o tome kako narod zivi.Od Milosevica pa na ovamo jos se niko istinski nije bavio narodom.Baviti se drzavom ne znaci baviti se narodom.Drzavi je narod potreban zbog poreza,logicno je da se ponesto i vrati.Drzava ugnjetava ljude novim porezima i nametima

  • ELIOT Vreme: 07.10.2013 23:27h

    A ZASTO TI TO ODMAH NE SECES????!! PREKINI DA KONSTATUJES I NAJAVLJUJES, I URADI NESTO!

  • grada Vreme: 08.10.2013 02:00h

    Obecao je ukidanje vecine agencija i dok to ne uradi nikad vise moj glas dobiti nece!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP