Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRČKI REFERENDUM I U SRBIJI

Ciprasovo "NE" pobedilo u Beogradu!

Autor: Alo.rs | 05.07.2015 - 20:14:00h | Komentara: 2

Na današnjem skupu koji je organizovala Srbiza, koji je održan u Beogradu, u ulici Kneza Mihajla, građani Srbije pružili su veliku podršku politici Aleksisa Ciprasa.

Referendum u Beogradu je organizovala Srbiza

Referendum u Beogradu je organizovala Srbiza | Foto: press.serbia.net

U improvizovanoj kutiji građani Srbije zaokruživali su „NE“ na listićima solidarišući se tako sa građanima Grčke, pristalicama Sirize, koji su danas zaokruživali „OHI“ na referendumu u Grčkoj, što u prevodu sa grčkog znači „NE“.

Organizator i lider pokreta Grka, Srbiza, prof.dr Hristos Aleksopulos obraćajući se medijim, zahvalio se građanim Srbije koji su došli u velikom broju i podržali ovaj skup.On je takođe naveo „ Na ucene ultimatuma koji od grčkog naroda traži da prihvati strogu štednju bez kraja i bez ikakvog izgleda za socijalni i ekonomski oporavak, naš drug Aleksis Cipras traži da odgovorimo na suveren i ponosan način. Na autoritarizam i ekstremnu štednju, mi ćemo odgovoriti demokratijom, smireno i odlučno „NE“. Grčka, kolevka demokratije poslaće danas demokratski istorijski odgovor Evropi i Svetu. U ovim kritičnim trenucima moramo se setiti da je Evropa zajednička kuća naroda. Da u Evropi nema vlasnika i gostiju.Grčka i Srbija jesu i biće sastavni deo Evrope i Evropa sastavni deo Grčke i Srbije, ali bez demokratije i socijalne pravde Evropa će biti bez indentiteta i bez kompasa.“
Na skup pod nazivom „Nada postoji“ Aleksopulos je dodao „Nada postoji dok se Aleksis Cipras bori. Borba Aleksisa Ciprasa je borba za buduće generacije, za suverenitet i dostojanstvo našeg naroda.“
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 05.07.2015 23:22h

    Cestitam braco Grci, pokazali ste i nama i celom svetu veliko dostojanstvo i odbranili svoje suvereno pravo da budete ono sta ste oduvek bili:kolevka demokratije! Bice tesko, to i sami znate, ali cete izdrzati i tu kusnju i nama ostalima pokazati pravi put.Dosta je vise tog ponizavanja od strane krupnog kapitala Zapada koji rusi sve pred sobom.Sada svi slobodoljubivi narodi Evrope treba da slede vas put!

  • penzioner Vreme: 06.07.2015 00:36h

    Sta vredi hepening i podrska Grcima, kada smo kao zadnji bednici dozvolili Srpskoj vladi da nas opljacka i ponizi! Srpski narod i nije zasluzio bolju vlast od aktuelne, cutace dok ne pocrkaju od gladi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP