Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BURNA RASPRAVA U PARLAMENTU

Cirkus u parlamentu uoči izbora ministra privrede

Autor: B. R. | 04.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Izbor Željka Sertića za novog, četvrtog po redu ministra privrede u zadnje dve godine, obeležila je juče burna rasprava u parlamentu i opstrukcija od strane opozicionih partija.

Dačić umesto  Vučića obrazlagao  izbor Sertića

Dačić umesto Vučića obrazlagao izbor Sertića | Foto: Emil Čonkić

Prvo je poslanik Nove demokratske stranke Marko Đurišić tražio od predsednice parlamenta Maje Gojković da prekine sednicu, jer je umesto premijera Aleksandra Vučića predlog o izboru novog ministra obrazlagao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ona mu je odgovorila da se ponovila ista situacija kao ona kada je nedavno biran ministar finansija, ali rečenicu nije uspela da završi do kraja, jer je Đurišić dobacivao sa mesta:


- Dali ste odgovor, ali se ne slažem - kazao je on i mahao Poslovnikom. Gojkovićeva ga je zamolila da „prestane da maše“ i da je ne prekida, kako bi završila rečenicu. To se nije dogodilo, prepirka se nastavila .

- Znate kako kažu, ako vas neko prevari jednom, krivica je na onome ko vas je prevario. Ako vas prevari dva puta, krivi ste vi, jer niste naučili – kazao je Đurišić uz obrazloženje da po Poslovniku i Zakonu o Vladi predsednik Vlade ne može da prenese ovlašćenja o predlogu i razrešenju člana Vlade na potpredsednika. Nakon toga, poslanici Nove demokratske stranke su izašli iz sale.

Pre nego što je Ivica Dačić počeo da obrazlaže izbor ministra neki od poslanika su razgovarali mobilnim telefonima. Telefona su se u isto vreme latili šef naprednjaka u parlamentu Zoran Babić i predsedavajuća Maja Gojković. Poslanici opozicije tvrdili su da to nije slučajno i da su Babić i Gojkovićeva telefonom razgovarali između sebe i konsultovali se šta dalje da urade. Babić to demantuje i tvrdi da je bila „čista slučajnost“.

Poslanik LSV–a Nenad Čanak, koji se u parlamentu obično pojavljuje samo kada je dan za glasanje, o čemu je „Alo!“ već pisao, dok je trajala rasprav, ćaskao je u holu. Sve vreme nosio je tamne naočare za sunce.
Poslednji komentari
  • promilko Vreme: 04.09.2014 10:19h

    Steta sto ovaj vladajuci cirkus nije putujuci,da se narod malo zabavi.Povecala bi se i prodaja jaja.

  • Milena Vreme: 05.09.2014 07:41h

    To zaista jeste tako... Moj otac ima nas dve i zaista je drugaciji od nekih oceva koji imaju samo sinove... jako je pazljiv i brine o nasim osecanjima...svaka cast!!!!

  • SaÅ¡a Vreme: 05.09.2014 08:43h

    Čovek je rodjen 1975, kakve šešezdesete!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP