Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUGA

Čovek koga je spasavao vatrogasac heroj: Umro je da bih ja živeo

Autor: B. Nenković | 17.05.2014 - 20:51:00h | Komentara: 0

Tresem se kao prut.... Čovek je stradao da bih ja živeo! Bio sam uplašen za svoj život viseći na grani od oraha, ali još više zato što je vatrogasac, koji je pokušavao da me spase, potonuo u talasima na moje oči. Ne mogu još da shvatim šta se desilo! Sad su mi javili da su našli njegovo telo. Pod stresom sam, pijem lekove da se smirim. Nemam snage ni da posetim njegovu porodicu. Ne znam šta da im kažem“, ispričao nam je juče Ljubiša Urošević iz sela Šume kod Topole, još uvek vidno potresen posle dvočasovne drame koja se dogodila u četvrtak na mostu preko Jasenice, kada su ga minuti delili od smrti.

d.l.

Dejan Lazarević: Heroj

Ljubiša je oko pet ujutru pošao na posao u livnicu u Topoli. Vozio je bicikl i pogrešno je procenio koliko vode ima na asfaltu na oko 70 metara pre mosta. Voda ga je zanela, pao je sa bicikla i upao je u kanal. Uspeo je da se uhvati za granu i da se popne na orah, koji je više od pola bio pod vodom. Čitav sat dozivao je meštane dok ga nisu čuli. Nedugo, stigli su i vatrogasci Dejan Lazarević(44) i njegov kolega Marko Urošević.

Ljubiša Urošević

Ljubiša Urošević: Gledao sam kako mog spasioca odnosi voda

Neispavani, jer su se cele noći borili sa vodenom stihijom, stigli su u rekordnom roku na poziv u pomoć. Ljubiša priča da su obojica spasilaca imali sajle oko sebe i do njega je prvo stigao Marko. Bio je u vodi do grudi i uspeo je da mu dobaci konopac. Ali Ljubiša se nije odvažio da zapliva ka njima.

- Mislio sam da će tada sve ići lako! Dejan je bio dalje od mene, voda mu je bila do kolena. Kao da se zaneo ili ga je u bujici neka grana udarila po nogama. Pao je... i talas je prešao preko njega. Gledao sam sa drveta kako ga voda valja i onda je nestao. Ne daj, Bože, nikom! Kako ću dalje, ne znam... Duša me boli, deca su ostala bez oca - kaže Ljubiša, koji je na drvetu iznad bujice ostao još dva sata dok nisu stigli drugi spasioci.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP