Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Čović proneverio naše milijarde?

Autor: D. R. | 16.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Izveštaj anketnog odbora Skupštine Srbije u koji smo juče imali uvid indirektno tereti Nebojšu Čovića za proneveru više od deset miliona evra namenjenih severu Kosova, ili više od milijardu dinara!

Nije saslušan zbog  štrajka advokata

Nije saslušan zbog štrajka advokata | Foto: Dušan Milenković

Sredstva koja su izdvajana iz državnog budžeta nenamenski su trošena kroz nerealne prekategorizacije oštećenja objekata, izgradnju novih objekata za građane koji nisu pretrpeli štetu, pa čak i izgradnju objekata za građane koji i ne žive na teritoriji Kosova i Metohije.


U razgovorima sa meštanima na čijim objektima je obavljana sanacija i kojima su izgrađeni novi objekti, odbor je ustanovio da je od njih izvođač radova zahtevao da potpišu priznanice da su primili veće količine građevinskog materijala od one koja je stvarno ugrađena ili isporučena.
Traženo je od meštana i da unapred potpišu da su radovi završeni, kao uslov za otpočinjanje gradnje, a u većem broju slučajeva ništa nije izgrađeno.
U izveštaju odbora se navodi da je Koordinacioni centar posredstvom privatnih preduzeća „Daki“ iz Kosovske Mitrovice i „Masters“ iz Prištine, uglavnom od lica albanske nacionalnosti, izvršio otkup 30 kuća i stanova u severnom delu Kosovske Mitrovice radi stambenog zbrinjavanja kadrova i interno raseljenih lica.
Anketni odbor je takođe ustanovio da su posrednička preduzeća „Daki“ i „Masters“ sa prodavcima nepokretnosti isključivo zaključivala predugovore o kupovini nepokretnosti uz avansno plaćanje 25 odsto od ugovorene cene nepokretnosti. Koordinacioni centar za KiM je navedenim firmama u gotovom novcu isplaćivao (predugovorima o kupoprodaji) utvrđene cene nepokretnosti, a one su samostalno isplaćivale prodavce nepokretnosti. Ni za jednu nepokretnost nisu sklopljeni zakonom propisani kupoprodajni ugovori.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 25. avgusta istragu protiv Čovića i još pet osumnjičenih da su nezakonito prisvojili više od 10 miliona evra.
Poslednji komentari
  • Robin Hud Vreme: 16.09.2014 07:49h

    Sramota na muci ljudi koji su ziveli bez hrane i krova nad glavom da neko ubira lovu za sebe dno dna jednostavno nemam reci, Deset milionaE to je sto mi znamo ko zna koliko je tu stotine miliona eura pokradeno i onda se gospodin posle par godina pojavi i tim nasim parama pocne da kupuje srpske firme i sportske klubove. Pa Vas Covicu treba strpati na dozivotnu robiju i treba Vam se oduzeti sva imovina i imovina rodbine, dece, prijatelja... A poslovica kaze "na muci se poznaju junaci". Bravo junacino!!!!!

  • Grof Vreme: 16.09.2014 12:41h

    Ima komentara ,nego ih Vi ne obljavljuete

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP