Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTENJE RESONATE FESTIVALA

Crkva da povede računa o svojoj PR - službi!

Autor: N.J. | 11.06.2015 - 09:26:00h | Komentara: 0

Podigla se velika prašina oko toga da li je u Muzeju Nikole Tesle izvođen satanistički ritual ili samo intervju sa izvesnim Robertom Aiki Obri Lavom ili jednostavno Lihens. Ovim povodom su se oglasili i iz festivala "Resonate".

Nikola Tesla

Ispred urne Nikole Tesle je izvršen intervju a ne satanistički obred| Foto: spc.rs

Povodom teksta ‘’Gde sigurno ne treba da budu posmrtni ostaci Nikole Tesle’’ koji je sinoć izašao na sajtu Srpske pravoslavne crkve, u kome je kao primer satanističkog obreda u Muzeju Nikole Tesle prikazana fotografija tima Resonate festivala koji je radio intervju sa gostom festivala, Lihensom, direktorka festivala Maria Jelesijević izjavila je:
‘’Nemamo nikakav komentar za SPC osim da treba da povedu računa o svojoj PR službi koja je objavila tekst i fotografiju bez prethodne provere informacija. Nakon toga je usledila reakcija u drugim medijima i tako izazvala lančanu reakciju nerazumevanja i pogrešnog tumačenja"
"Fotografija koja je zloupotrebljena na sajtu SPC ne prikazuje nikakav performans, već intervju za video dokumentaciju festivala koji se radi svake godine u okviru naše produkcije, za potrebe godišnjeg dokumentarnog filma o festivalu. Dozvolu za snimanje dobili smo od muzeja", kaže Maria Jelesijević.
"Nadamo se da će SPC uvideti ovu grešku koja je potekla iz nedovoljne informisanosti i učiniti sve da je ispravi. Ovakvom izjavom i komentarima naneli su velika štetu festivalu, zaposlenima i našim saradnicima Uni Senić i Branimiru Milovanoviću, kao i našoj reputaciji".
Festival Resonate se bavi novim tehnologijama, umetnošću, naukom i edukacijom i trenutno je jedan od uticajnijih festivala u svetu koji se bave ovim oblastima. Resonate festival jako važan za Srbiju i Beograd jer zemlju "vraća na mapu sveta", a svake godine podeli oko 150 beslatnih ulaznica studentima sa različitih fakulteta u Srbiji. Takođe, Resonate festival svake godine u Beograd dovede oko 2.000 hiljade posetilca iz preko 40 zemlaja širom sveta.
''Jako je loše da nas kao festival, ali i Roberta Aiki Obri Lava (Lichensa), stavljaju u kontekst kome ne pripadamo", kaže Maria Jelesijević
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP