Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADIKE SPC OKUPLJENE NA SABORU ĆUTE O SEKS SNIMKU KAČAVENDE

Crkva ni da bekne o bradavicama!

Autor: S. Đ. | 23.05.2013 - 20:00:00h | Komentara: 8

Top sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, okupljeno na prolećnom Saboru koje je u toku, ni juče nije htelo da komentariše homoseksualnu aferu koja poslednjih meseci potresa Crkvu.

Kačavenda se ljubi sa mladićem!

Niko nije gledao?

Povodom skandaloznih snimaka razrešenog vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende u ljubavnom klinču sa mladićem, episkopi bi eventualno mogli da se izjasne na kraju zasedanja Sabora. Naime, portparol SPC vladika bački Irinej juče nije želeo da odgovara na pitanja novinara, ali je najavio da će to učiniti na kraju zasedanja Sabora.

On je, ipak, obelodanio da je Sabor primio predlog Mitropolije crnogorsko-primorske za proglašenje Petra Petrovića Njegoša svecem i prosledio ga na proučavanje stalnoj komisiji Sabora za kanonizaciju.

Vladika Irinej

Vladika Irinej se molio za vladiku ohridskog Jovana | Foto: Zoran Ilić

Irinej je naveo da je Sabor sa jučerašnjeg zasedanja apelovao na vernike SPC i drugih pravoslavnih crkava da se molitvama i moralnom podrškom zauzmu za vladiku ohridskog Jovana, koji je zatvoren u Makedoniji.

Imidž od dobrotvora

Vladika Irinej

Vladika Irinej | Foto: Zoran Ilić

Za upečatljiv imidž vladike bačkog Irineja sa tamnim naočarama za sunce, zbog kojih je podsećao na člana rok grupe ZZ Top, zadužen je, po svemu sudeći, neki dobrotvor. Naime, na pitanje našeg lista koje su marke naočare koje je nosio i kako je do njih došao, Irinej je odgovorio da ih je dobio na poklon, te da ne zna da li su i kako markirane.
- Arhiepiskop Jovan je, uz Vojislava Šešelja, čovek koji je u Evropi najduže u istražnom zatvoru. Utamničen je nepravedno, zdravlje mu je ozbiljno urušeno i drže ga u nečovečnim uslovima, a za danas je zakazano jedno od mnogobrojnih ročišta - rekao je vladika Irinej, apelujući i na vlast u Srbiji i demokratske institucije Evrope da pomognu arhiepiskopu Jovanu. On je, podsetimo, stupio u kanonsko jedinstvo sa SPC, a makedonske vlasti ga ne priznaju i optužuju za više krivičnih dela, dok SPC smatra da je reč o političkom progonu.
Sabor se juče bavio proslavom povodom 1.700 godina od usvajanja Milanskog edikta, koja će biti održana 3. juna u Nišu, kao i učešćem Crkve na sahrani moštiju Karađorđevića na Oplencu.
 
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 24.05.2013 01:41h

    A sta je trebao da izjavi?Kakve veze ima ako nosi naocale dizajnerske,pa nece nositi sa vasara cvike,vrlo je ruzno porediti Svestenstvo sa rok pjevacem.Crkva ce poduzeti korake I sto ste toliko navalili za Kacavendu,Bog ce se pobrinuti da ga kazni I njega I njemu slice.Bolje da ostanemo ujedinjeni jer smo tako jaci,vjera spasava ljude,molimo se za arhiepiskopa Jovana I zdravlje naseg heroja.

  • miki Vreme: 24.05.2013 07:35h

    Kako sveštenstvo da promoviše ljubav i porodicu kad su svi homići i to ne poriču. Ti matori jarci sa bradama navlače decu u crkvene škole da bi se seksualno iživljavali nad njima. Treba ih sve kastrirati.

  • valjevac Vreme: 24.05.2013 09:17h

    popovi pedofili i lopovi

  • milija Vreme: 24.05.2013 09:54h

    Jadna je SPC kada je takva

  • Nikola zr Vreme: 24.05.2013 10:08h

    Ostavljajte narode prilog crkvi,pa vidite da nemaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP