Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG DUGA OD 100 EVRA

Crkva u Prištini ostala u mraku

Autor: Beta | 15.01.2015 - 17:45:00h | Komentara: 0

Elektrodistrubucija Kosova isključila je danas Crkvi svetog Nikole u Prištini struju zbog duga od oko 100 evra, izjavio je paroh prištinski Darko Marinković.

 

Crkva Svetog  Nikole u Nišu

Crkva Svetog Nikole - Ilustracija | Foto: Konstantin Kamenov

Otac Darko kazao je za Betu da je ovo treći put da radnici Elektro distribucije dolaze da zbog relativno malog duga crkvi "seku" struju.
Paroh je ocenio da isključenje struje njegovoj crkvi predstavlja vid diskriminacije.
- Dug za električnu energiju je mali, pouzdano znam da u komšiluku ima onih koji duguju i po 1.000 evra, ali da njima niko ne isključuje struju. Jednom su pokušali, ali su ih vlasnici najurili - kazao je Marinković.
Prema njegovim rečima, do duga crkve za struju došlo je zbog toga što crkvenoj opštini u Prištini kosovsko Ministarstvo za rad i socijalno staranje od decembra 2013. godine nije platilo kiriju za jednu zgradu te crkvene opštine, iako za to postoji odluka Vlade Kosova.
 - Zbog duga tog ministarstva račun za struju za crkvu nije plaćen, a ja nemam novca da platim i taj račun, jer, normalno, iz svog džepa plaćam za struju u parohijskom domu u kome živim sa suprugom i dvoje male dece - kazao je paroh.
On je rekao da se do sada nije obraćao javnosti iako je struja u crkvi tri puta bila isključivana i zbog toga je pozvao nadležno ministarstvo da izmiri obaveze prema crkvenoj opštini Priština, kako bi crkva mogla da plati struju.
Bivši ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić potvrdio je za Betu da odluka Vlade za plaćanje kirije postoji i dodao da u bužetu nije bilo sredstava za tu namenu.
Prema njegovim rečima, on je uprkos tome ipak nalazio rešenja da se do novca dođe.
Rašić je kazao da iako više nije ministar, oseća moralnu obavezu da obezbedi sredstva i postara se da se crkvi struja uključi da bi se bogosluženja mogla odvijati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP