Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SEKSUALNI SKANDALI SVEŠTENIH LICA GURAJU SE POD TEPIH

Crkva uvek štiti svoje „bludnike”!

Autor: V. Papović | 12.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Srpska pravoslavna crkva nije se juče oglasila povodom skandala sa lezbo aferom u manastiru Svetog proroka Ilije kod Prijepolja, na koji je u ekskluzivnoj ispovesti za „Alo!“ upozorila iskušenica Milena Konatar, koja je pobegla iz manastira pošto je igumanija Ana od nje tražila seksualne usluge.

Tamna  strana  srpske crkve: Kačavenda, Pahomije i igumanija Ana

Tamna strana srpske crkve: Kačavenda, Pahomije i igumanija Ana

PC nije digla svoj glas ni u slučaju vladike Vasilija Kačavende, koji je pretprošle godine posle gej afere penzionisan na lični zahtev, pa ni u slučaju episkopa vranjskog Pahomija, koji je optužen za seksualno zlostavljanje maloletnika.


Ćutanje SPC u vezi sa devijantnim seksualnim ponašanjem svojih viskokih predstavnika verski analitičar Žikica Tucić tumači kao želju te institucije, koja je, poput vojske, po prirodi veoma zatvorena, da svoje probleme drži što dalje od očiju javnosti.

- Crkvi je sigurno neprijatno zbog toga i želi to da reši interno, bez uplitanja javnosti. Zato u ovakvim slučajevima po pravilu krivicu svaljuje na medije, koji su po njoj vinovnici problema - tumači Tucić ponašanje SPC, uz opasku da treba razdvojiti homoseksualnost od pedofilije, kojom treba da se bave i državni organi.
Po njegovima rečima, na problem homoseksualizma se različito gleda u protestantizmu, gde je to manje-više dozvoljeno, i pravoslavlju, gde se to još smatra lošom navikom koja se može ispraviti, pa čak i bolešću.
Tucić citira katoličkog poglavara papu Franju, koji je zapitao ko je on da sudi homoseksualcima, čime je doveo u pitanje dotadašnji konzervativni stav Vatikana. On smatra da je dobro što je patrijarh Irinej razgovarao sa arhimandritom Nikolajem, koji je ukazao na grehe sveštenika i monaha u Mileševskoj eparhiji i ulogu vladike Filareta, koji toleriše „blud i razvrat“ u svojoj eparhiji.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 12.02.2015 13:48h

    Crkva jasno i glasno treba da osudi ovakva ponasanja, da te ludake odvoji od dece i od daljih mogucih zloupotreba svake vrste, ako misli da zadrzi bar jos ponekog srbina u okviru crkve. Ja svoje dete pustiti necu blizu njih... Bog neka im je na pomoci ako hitno ne osude i udalje ovakve i to javno.

  • iija Vreme: 12.02.2015 19:22h

    pronadite tu odvratnu spravu koja je vibrirala i menjala boje kao semafor

  • momo Vreme: 12.02.2015 19:23h

    crkvi je neprijatno zbog toga zato ih stite i brane

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP