Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE IZVINJENJE

"Crna Gora nije ruska gubernija (a ni majmun)"

Autor: Beta | 29.11.2013 - 12:07:00h | Komentara: 4

Atlantski savjet Crne Gore zatražio je da se Rusija izvini Crnoj Gori zbog izjave ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina da je "majmunska politika" nastojanje Crne Gore da uđe u NATO.

rukomet

Predsednik Atlantskog savjeta Savo Kentera rekao je da Crna Gora nije ruska gubernija (pivnica) i da ruski zvaničnici "treba da pripaze na svoj rečnik, a posebno kada komentarišu spoljnu politiku jedne nezavisne države kao što je Crna Gora".
Crna Gora će, po rečima Kentere, postati članica NATO-a. Kentera je pozvao crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija da od Rusije traži izvinjenjenje zbog Čepurinove izjave.
Čepurin je u svom predavanju na beogradskoj Akademiji za diplomatiju i bezbednost, u odgovoru na pitanje da li se može zaustaviti ulazak Crne Gore u NATO, rekao da "u politici, kao i svuda, postoje majmuni", oni koji "trče za drugima, nadajući se banani".
Poslednji komentari
  • Brain Vreme: 29.11.2013 12:38h

    Ma jok majmun je globalni naziv za sve vrste primata a vi spadate medju Orangutane bulje vam crvene od medjusobnog trpanja

  • Ivan Vreme: 29.11.2013 13:15h

    Da su vaši dedovi pristupili Trojnom paktu, ovo bi bila politika sa tradicijom. Ovako, junački narod Crne Gore može samo da se stidi ovakvih naslednika.

  • Marko014 Vreme: 29.11.2013 13:20h

    "Gubernija" nije "pivnica". Gubernija je geografska oblast, nesto poput nekadasnjeg sreza ili sadasnjeg regiona u Srbiji.

  • biser Vreme: 29.11.2013 14:17h

    Preko 50% po katastru zemlju su kupili ruski drzavljani oni polako ali sigurno naseljavaju CG otvaraju skole grade crkve tolikoj drzavi ne znzci nista da da na kupljeno zemljiste dovede 2 000 000 rusa sa rusofilima CG oni su vecina cija jezemlja njegovo je i stako srbi su to najbolje iskusili na kosovu tako da ulazak u nato ne p-redstavlja opasnost mozda i prednost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP