Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA

Crnogorac pucao na Beka!

Autor: Svetlana Vojinović | 27.01.2015 - 21:30:00h | Komentara: 6

Iako ni posle dva i po meseca još nije otkriveno ko je pokušao da ubije Milana Beka niti ko je naručio njegovu likvidaciju. Policija je identifikovala telefone atentatora i njegovog pomagača i otkrila da je osoba koja je pucala na biznismena najverovatnije iz Crne Gore, saznaje „Alo!“.

Tri metka  u leđa:  Milan Beko

Tri metka u leđa: Milan Beko | Foto: Vesna Lalić

Kako nam je rečeno u MUP-u Srbije, slučaj Beko je „vrlo kompleksna priča“.
- Motiva ima gde god zagrebemo, očigledno da je imao mnogo neprijatelja! Zato ova istraga i ide u više pravaca. Otpočetka smo radili na otkrivanju motiva i identifikaciji osoba koje su pokušale da ga ubiju.

Beko kulira i sud!


Milan Beko nije se juče pojavio na suđenju bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom privatizacije Luke Beograd. Beko u ovom postupku ima status oštećenog i trebalo je da bude saslušan na okolnost prodaje akcija „Luke Beograd“, koju je kupila njegova firma „Vorldfin“ iz Luksembruga. Na suđenje je, međutim, poslao svog advokata, koji je obavestio sud da je Beko sprečen da dođe. I. M.

Namerno kažem osoba, jer smo na osnovu analize baznih stanica utvrdili da su najmanje dve osobe učestvovale u pokušaju likvidacije, onaj ko je pucao i njegov pomagač. Oni su bili u komunikaciji neposredno pre atentata i posle toga. U pitanju su mobilni pripejd brojevi jednog srpskog operatera koje smo mi „izdvojili“. Vrlo brzo posle atenatata ti brojevi su bili nedostupni - objašnjava sagovornik „Alo!“.

On dalje kaže da će policija pokušava da preko ubice dođe i do motiva.
- Radimo na identifikaciji lica koja su učestvovala u pokušaju ubistva, Imamo neka saznanja, ali kako istraga ne bi bila ugrožena, ne možemo da govorimo o tim novim detaljima, sem da je ubica najverovatnije iz Crne Gore. Dakle, čim budemo sigurni ko su ubica ili njegov pomagač, bićemo bliže i motivu atentata.

Još se na zna motiv: Mesto atentata

Još se na zna motiv: Mesto atentata | Foto: Nemanja Kostić

Naravno, istovremeno sa otkrivanjem njihovog identiteta, radimo i na motivu. Međutim, imamo utisak da rasvetljavanje motiva koči, da li iz straha, i sam Beko, jer smo sigurni da mnogo više zna od onoga što nam je rekao - otkriva naš izvor iz policije.

Biznismen Milan Beko, čije se ime najčešće pominjalo u vezi sa privatizacijama, 14. novembra prošle godine upucan je ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak. Pošto je prebačen u bolnicu, usledila je komplikovana operacija koja je trajala nekoliko sati i tom prilikom morao je da mu bude izvađeno čak metar tankog creva. Sedam dana kasnije Beko je pušten na kućno lečenje, a dosada nije saopšteno ko stoji iza napada na njega.

Među stotinak osoba koje su dosada zbog slučaja Beko saslušane, među prvima je bio Stanko Subotić Cane. On je izjavio da je protiv Beka pokrenuo postupak pre četiri godine, jer ga je prevario u privatizaciji „Večernjih novosti“, ali i da nema veze s pucnjavom. Miroslav Mišković je otvoreno govorio o poslovnoj saradnji sa biznismenom Bekom i negirao bilo kakvu umešanost u pokušaj ubistva.

Upucan s leđa?!

„Alo!“ je pre nešto više od mesec dana objavio da je Milan Beko ispred svoje kuće upucan s leđa, a ne u grudni koš i stomak.
- U trenutku kada je atentator pucao, Milan Beko se nalazio ispred njega. Međutim, kako ga je prvi metak promašio i prošao tik iznad glave, Beko se u tom trenutku okrenuo, a napadač mu je ispalio još tri metka u leđa. Dva metka su bila prostrelna, a treći ga je okrznuo po leđima - oobajsnio je sagovornik „Alo!“

Kecmanu „vruć krompir“!


Jedan od prvih zadataka novog načelnika Uprave kriminlastičke policije PU Beograd Dragana Kecmana biće upravo rasvetljavanje atentata na Beka. Podsetimo, Nebojša Marković sa ove funkcije smenjen je poslednjeg dana prošle godine. Marković je potom, što je vrlo neuobičajeno za policiju, uložio žalbu na rešenje o smeni.

Poslednji komentari
  • Čiča Gliša Vreme: 28.01.2015 00:42h

    Kako možete da pišete da je ovaj bizmismen imao mnogo neprijatelja? To je nemoguće, jer se radi o jednoj gromadi dobrote, skromnosti, duhovnosti i poštenja.

  • Ana Vreme: 28.01.2015 10:43h

    Lako je biti "Uspesan biznismen", kada otimas...

  • Savovic Vreme: 28.01.2015 14:49h

    Svejedno ko god da je u pitanju,pokusaj ubistva je neopravdan sa bilo kog moralnog aspekta!Pohvalno je u svakom slucaju za bilo koji napredak u ovoj istrazi!

  • llujka Vreme: 28.01.2015 23:33h

    nece mu nista biti od toga sto ga je ujeo pas. gospodjo psi ujedaju jer su gladni i promrzli a vi dledeci put bolje pazite na dete

  • NecaJ Vreme: 29.01.2015 07:11h

    Porodila sam se pre 4 god u D.Misovic I mislila sam da se nalazim u nekoj privatnoj klinici na zapadu,po 2 porodilje u sobi,kreveti na podesavanje naslona putem daljinskog,da ne bi ustajale da gasimo svetlo ili da zovemo sestru I to je regulisano sa daljinskim upravljacem,higijena besprekorna,hrana solidna ali mi je hrana u tim momentima bila najmanje bitna,u hodniku pun ormar spavacica,posteljine koju mozemo da uzmemo kad god nam treba a posebna prica su sestre koje sampitala koliko ih placaju da su stalno nasmejane I pazljive.Porodila sam se uz epidural koji je u takvoj bolnici besplatan,I to je primer da jedna drzavna bolnica moze da bude kako treba

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP