Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CRNOGORSKA VELIKA ZVEZDA ZA UBIJENOG PREMIJERA

Crnogorci odlikovali Đinđića

Autor: Tanjug | 02.06.2015 - 20:20:00h | Komentara: 0

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović posthumno je danas u Beogradu odlikovao ordenom Crnogorske velike zvezde ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, poručivši da je on svetionik demokratije koji je učinio mnogo za dobre odnose Srbije i Crne Gore.

Posthumno odlikovan Đinđić

Posthumno odlikovan Đinđić | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Vujanović je, uručivši odlikovanje Đinđićevoj supruzi Ružici, istakao da je ubijeni srpski premijer značajan deo svoje energije, entuzijazma, kreacije i dobrih namera uložio u dobre odnose dve države.

- Lično ga poznajem, a s njim sam sarađivao kao predsednik vlade. Imao sam čast, zadovoljstvo i privilegiju da s njim gradim dobre odnose Crne Gore i Srbije - rekao je Vujanović.

Prema njegovim rečima, sa Đinđićem se poslednji put susreo 10. marta, dva dana pre atentata na srpskog premijera, kada mu je Đinđić ponovio da je važno da Srbija i Crna Gora naprave odnos između država i naroda koji će biti primer ne samo u regionu već i u međunarodnoj zajednici.
- Vredelo je živeti život Zorana Đinđića. Ostavio je nešto što ga čini, u ljudskom smislu, emociji i poštovanju, besmrtnim. I kao što je Seneka rekao da su grobovi mrtvih u srcu živih, tako je on u srcu, ne samo Ružice, njegove dece i potomaka, već i u srcu svih koji vole pravu Srbiju, svih koji vole dobre odnose Srbije i Crne Gore - istakao je Vujanović i u ime tih dobrih odnosa Ružici Đinđić uručio odlikovanje za ubijenog premijera u prostorijama crnogorske ambasade.
Ružica Đinđić je predsedniku Crne Gore zahvalila na toplim rečima i, kako je rekla, divnom sećanju na davno vreme i prijateljstvo koje je bilo, ne samo rukovođeno politikom, već prevashodno prijateljstvo negovano porodičnim vrednostima.

- Veoma sam srećna zbog ovog odlikovanja, jer za prave stvari nikada nije kasno. Ono dolazi 12 godina posle ubistva Zorana Đinđića, ali svako posthumno odlikovanje je potrvda da je sve ono što je činio tokom života bilo ispravno - rekla je Ružica Đinđić.
Kako je istakla, politika njenog supruga u datom momentu možda nije vrednovana kao dobra, ali vreme je tu da takvo mišljenje opovrgne, a potvrda za to je i odlikovanje koje je došlo iz "prave ruke i prijateljske zemlje".

Ukaz o odlikovanju predsednik Crne Gore doneo je 29. maja ove godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP