Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HVALA

Crnogorci pomažu Srbiju i Bosnu sa po 292.287

Autor: srna.rs | 23.08.2014 - 10:05:00h | Komentara: 0

Crveni krst Crne Gore je organizacijama Crvenog krsta u BiH i Srbiji uplatio po 292.287 evra, što je prikupljeno kao pomoć stanovnicima ugroženim od poplava.

Dvorišta za vreme poplava

Dvorišta za vreme poplava kao jezera

"Komisija koja je formirana u Crvenom krstu Crne Gore donijela je odluku da se isti iznos opredijeli za ova dva nacionalna društva, pa je tako Crvenom krstu BiH i Crvenom krstu Srbije uplaćeno po 292.287 evra", saopšteno je iz crnogorskog Crvenog krsta.

Sredstva su prikupljana od početka izbijanja poplava, sredinom maja, do kraja jula, do kada su trajale različite humanitarne akcije.

Ukupno je posredstvom žiro-računa prikupljeno 407.662 evra, a Sosiete ženeral banka sredstva koja je prikupila za ove namjene uplatila je na račune Crvenog krsta Crne Gore.

"Sva sredstva donirana posredstvom žiro-računa su u potpunosti proslijeđena nacionalnim društvima Crvenog krsta u BiH i Srbiji. Telenor i Telekom su od svojih korisnika do kraja jula uspjeli da naplate ukupno 176.913 evra i ovaj iznos je, takođe, uplaćen, dok će preostala sredstva prikupljena na ovaj način biti uplaćivana kako budu realizovane naplate računa korisnika koji su slali SMS ka humanitarnom broju", navodi se u saopštenju.

Do sada su iz Crne Gore Crvenom krstu u BiH i Srbije upućene značajne količine vode, sokova, hrane, higijenskih artikala, obuće, ođeće i drugih vrsta pomoći, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 100.000 evra.

Crveni krst Crne Gore je organizovao sedmodnevno ljetovanje za više od 30 đece iz poplavljenih područja Srbije, a organizacija ljetovanja ponuđena je i za đecu iz poplavljenih područja BiH. /kraj/tb/mđ

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP