Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

METEOROLOZI SE OGLASILI

Crveni alarm u Hrvatskoj: Srbija nije ugrožena

Autor: Nikola Jovanović | 04.02.2015 - 16:40:00h | Komentara: 0

Za Liku i Gorske kotare meteoalarm je se odnosi na četvrtak, zbog nadolazećeg nevremena sa snegom. Izdato je crveno upozorenje, koje upozorava na vremenske prilike koje mogu nanijeti velike štete i biti opasne po život.

Slika kod Gorskih Kotara danas

Slika kod Gorskih Kotara

Kako je za Al Džaziru rekao Davor Samošćanec, dežurni meteorolog u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ), u Hrvatskoj će sutra biti oblačno vreme sa padavinama - kišom u Dalmaciji i snegom u unutrašnjosti. Očekuju se ponegde obilnije padavine, pogotovo u gorju, gde se očekuje snežni pokrivač viši od 30 centimetara, a zbog jakog vetra mogući su i visoki snežni nanosi.

Mestimično obilnije padavine očekuju se i u nižim predeleima severozapadnih područja Hrvatske. Uz jaku do olujnu buru, susnežica i sneg očekuju se i na severnom Jadranu.

Bura

Bura | Foto: Profimedia

I u petak će biti bez znatnijeg smirivanja vremena. U Dalmaciji se očekuju grmljavine praćene nevremenom uz moguću obilniju kišu i pljuskove, a duvaće jak, a na trenutke i olujni jugo.

Ipak, temperature narednih dana neće znatnije pasti. U središnjim delovima Hrvatske očekuje se temperatura od -1 do 4 stepena, na severnom Jadranu od 9 do 7, a u Dalmaciji od 9 do 14 stepeni.

Kopaonik

Kopaonik

Što se uticaja ovog nevremena na Srbiju tiče, neće znatnije uticati na naše područje, osim što će istočni i jugoistočni deo zemlje biti pogođen kišom koja će padati i do 20 litara po metru kvadratnom za 12 sati. Očekuje se i povećanje snežnog pokrivača na planinama i to na visinama iznad 1500 metara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP