Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEKA SE OD MAJA!

Čučković: Gotov plan obnove, novac za kuće za sedam dana!

Autor: Beta | 20.07.2014 - 09:38:00h | Komentara: 0

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je danas da je završen plan obnove oštećenja od poplava u maju i poručio da će gradjani u roku od sedam do deset dana na računima imati novac za obnovu svojih kuća.

Bolje da se energija  preusmeri na obnovu: Miroslav Čučković

Miroslav Čučković | Foto: Rajko Ristić

On je naveo da će od ponedeljka, 21. jula gradjani početi da dobijaju rešenja koja će biti osnov za preuzimanje sredstava za obnovu kuća.
"Ukoliko ne bude žalbi na kategorizaciju, ja očekujem da će novac za obnovu kuća biti na računima gradjana od sedam do deset dana", rekao je Čučković za televiziju "Pink".
On je naveo da je kategorizaciju objekata vršila Inžinjerska komora Srbije i da u Obrenovcu ima svega oko 70 objekata koji spadaju u prvu kategoriju koja predvidja minimalna oštećenja.
"Mi recimo u četvrtoj kategoriji imamao oko 2.000 objekata, trećoj oko 800, a prvoj i drugoj oko 70. Dakle jako mali broj objekata sa minimalnim oštećenjima, jer je voda bila po nekoliko nedelja", kazao je Čučković.
Obnova objekata za domaćinstva - druga je tačka plana obnove koji ima ukupno 15 oblasti.
Prva tačka tog plana je uredjenje rečnih korita i nasipa, koji su pukli na 33 mesta, za šta je predivdjeno oko 300 miliona dinara. Druga tačka, osim obnove kuća za domaćinsta predvidja i obnovu oko 1.200 objekata privrednika.
Čučković je kazao da su za obnovu privrednih objekata obezbedjeno i oko milijardu dinara iz Fonda za ravoj iz kog će sredstva moći da dobiju mali i veliki privrednici.
"Recimo imali ste vulkanizersku radnju, idete u Fond za razvoj, tražite dva, tri miliona dinara, koliki je iznos uništene opreme, veliki privrednici imaju drugačiji program, oni će moći da dobiju izmedju pet i 50 miliona dinara za mašine i opremu, ali je tu neophodno da se stavi hipoteka", izjavio je on.
Treća i četvrtka tačka tog plana su vrtići i škole koje će biti obnavljeni novcem iz Fonda solidarnosti i sredstava iz donatorske konferencije.
"Mi imamo četiri srednje i četiri osnovne škole i sve će od 1. septembra moći da primi djake, osim gimnazije koja je pretrpela ozbiljana oštećenja čija će obnova duže trajati", kazao je on.
Prema njegovim rečima sledeće tačke Programa obnove su obnova saobraćajnica, gde je tačno definisano ko će raditi obnovu puteva na nivou opštine, grada i republike, potom kanalizacije, vodovoda, toplovoda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP