Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TVRDI PREDSEDNIK OPŠTINE

Čučković: Obrenovcu ne preti opasnost od poplave

Autor: Beta | 05.03.2015 - 17:42:00h | Komentara: 0

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da Obrenovcu ne preti opasnost od poplava, saopštila je danas ta opština.

U saopštenju se navodi da je nakon sednice Štaba za vanredne situacije, Čučković istakao da se do zaključka da opasnosti od poplava nema došlo na osnovu svih informacija koje su dobili od nadležnih institucija, bezbednosnih službi, vodoprivrede i stručnjaka iz Instituta "Jaroslav Černi".

"Sutrašnji dan će biti potpuno redovan za sve škole, obdaništa i druge institucije na teritoriji opštine Obrenovac. Pratimo meteorološke uslove, a jedina opasnost preti od kiše, ako bude padala u jačem intezitetu od najavljenog i ako bude padala u narednim danima intenzivnije", rekao je Čučković.

Kako se navodi, Čučković je istakao da se situacija neprestano prati i da će sve informacije koje se tiču stanovništva, spasavanja imovine ili moguće evakuacije grada biti blagovremeno saopštene od opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Čučković je dodao da nema potrebe da Obrenovčani brinu jer se situacija prati i u Republici Srpskoj i u Hrvatskoj, a reke Ub, Tamnava, Ljig i Peštan su u koritima.

Kako je saopšteno, predstavnik instituta "Jaroslav Černi" Milan Radovanović rekao je da je hidrološka situacija povoljna i da je sve spremno za prihvat nadolazeće vode. Dodao je da se mogu javiti lokalna zabarenja koja su posledica unutrašnjih i padajućih voda.

"To ne bi trebalo da brine Obrenovčane. Na teritoriji opštine Obrenovac treba obratiti pažnju na rad drenažnih stanica i pumpi koje imaju zadatak da evakuišu unutrašnje vode. To je bitno da se voda ne bi pojavljivala u podrumima kuća i zgrada", rekao je Radovanović.

U saopštenju se dodaje da je u svim javno komunalnim preduzećima u Obrenovcu podignut nivo pripravnosti, napunjeni su džakovi sa peskom distribuirani su na četiri lokacije, odredjena su dežurstva, a ako bude bilo potrebe biće raspisan javni poziv za gradjane i volontere.

Danas je urađeno i izviđanje terena iz vazduha Obrenovca, Lazarevca, Valjeva i dela opštine Koceljeva helikopterom MUP-a i utvrđeno je da nema opasnosti od izlivanja reka, iako je nivo vode povećan, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno u saopštenju, u Domu zdravlja u Obrenovcu stanje je redovno, medicinske ekipe jesu u pripravnosti, ali se sve odvija normalno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP