Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKRIVAMO: VEZE SURČINSKOG BOSA I BOSANSKOG ZLOČINCA

Čume častio Orića konjem

Autor: Svetlana Vojinović | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Ljubiša Buha Čume je ratnom komandantu Armije BiH Naseru Oriću poklonio konja. U pitanju je vredan trkački konj, saznaje „Alo!“ od izvora iz bezbednosnih službi.

Ljubiša  Buha

Ljubiša Buha | Foto: Dušan Milenković

- Prema saznanjima službe, Buha i Orić se poznaju godinama unazad. Bili su u različitim sumnjivim poslovima, i jedan drugome su štitili leđa. Buha Oriću u Srbiji, a ovaj njemu u Bosni. Kako bi mu se zahvalio, Čume mu je pre nekoliko godina poklonio ni manje ni više nego trkačkog konja vrednog nekoliko hiljada evra - otkriva naš sagovornik.


Inače, nije tajna da je Buha strastveni ljubitelj trkačkih konja. Pre osam godina njegovi ljubimci, Šakira Boma i Princ, pobedili su u Sinju. Tom prilikom na vozilu, kojim su dovezeni u Hrvatsku, izbušeno je devet guma. Prema procenama stručnjaka za konjički sport, ova dva grla su tada vredela oko 40.000, a njihovo održavanje najmanje 1.000 evra.

Naser Orić

Naser Orić


A da se Čume i Orić ne samo poznaju već i da su u „istom biznisu“ govori i to što su se obojica našli na istoj optužnici. Niame, u optužnici Specijalnog tužilaštva Kosova protiv narko-bosa Nasera Keljmendija visoko mesto zauzimaju i Ljubiša Buha, donedavno svedok saradnik u procesu zemunskom klanu, ali i Naser Orić, bivši komandant Vojske BiH u Srebrenici. Suđenje ovoj grupi, koja je optužena za otmice, ubistva, proizvodnju i promet narkotika, počelo je ove nedelje u Prištini. Konkretno, oni se terete za prodaju i distribuciju nezakonitih narkotika u Južnoj Americi, Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj i drugim zemljama zapadnog Balkana, kao i za ubistva Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine.

U nameri da dobijemo komentar od Ljubiše Buhe juče smo mu poslali sms. On se javio i rekao da ne želi da daje izjave za naš list.
Podsetimo, Orić se od prošle nedelje nalazi u ekstradicionom pritvoru u Ženevi nakon hapšenja na osnovu poternice Srbije zbog ratnog nasilja nad srpskim stanovništvom 1992. u selima Zalazje i Donji Potočari. On je komandovao grupom koja je spalila ova dva sela i ubila devetoro Srba civila.

Naser Keljmendi

Naser Keljmendi

Ko je Naser Keljmendi?


Naser Keljmendi je poreklom s Kosova, ali je svoje kriminalno carstvo vodio iz Sarajeva, odakle je pobegao neposredno pre policijske akcije u kojoj je trebalo da bude uhapšen. Posle višemesečne potrage pronađen je na Kosovu, gde je i uhapšen u maju 2013. Keljmendi ima veliku imovinu u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, na Kosovu, u Sloveniji, Dubaiju... SAD su Keljmendija identifikovali kao narko-bosa 2012. godine.

Poslednji komentari
  • Legija Vreme: 18.06.2015 08:02h

    dok Chumeta i slicnim njemu stiti drzava pravog coveka vrednog postovanja koji je bezbroj puta pomogo ovaj narod i danima salje omladini poruku da se sklone sa ulice,Kristijana drzava sabotira ovog i slicne njemu hvale sramota Kristijan Kralj

  • tamara Vreme: 18.06.2015 16:07h

    Test iz matematike nije bas nesto bio lak,pozz

  • nedjo Vreme: 19.06.2015 01:06h

    tzv legijo,ti si na teškoj muci

  • kiki Vreme: 19.06.2015 14:52h

    Tako ti je to kad se neki ,,nabedjeni mafijas-drzavni diler tj.pod zastitom drzave,,...slihta ,,drzavnim neprijateljima,,.....jad i beda Srbije...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP