Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRUGARSKO ISPOMAGANJE?

Čume oprao Šarićeva 7,2 miliona evra!

Autor: Blic | 09.08.2014 - 19:39:00h | Komentara: 1

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo pretktrivični postupak zbog sumnje da je opran novac od trgovine kokainom u martu 2008. godine preko Preduzeća za puteve Valjevo i ofšor kompanije sa Sejšelskih ostrva.

Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume

Istraga o optužbama Darka Šarića da je policijski vrh primio mito od njegovog saradnika biće nastavljena zbog sumnji da je Ljubiša Buha Čume za narko-bosa iz Pljevalja oprao milionske sume od kokaina.
U zaključku Radne grupe MUP-a u izveštaju o aferi “Papaja” navodi se da nema podataka koji potvrđuju posredna Šarićeva saznanja da je bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović, koga Šarič naziva General Papajom, od pokojnog Dragana Dudića primio 1,25 miliona evra kako bi obezbedio povoljniji položaj u postupku, piše Blic.
Tužilaštvo za organizovani kriminal sada je pokrenulo pretkrivični postupak zbog sumnje da je opran novac od trgovine kokainom i dalo nalog policiji da ispita dve novčane transakcije obavljene u martu 2008. godine u ukupnom iznosu od 702 miliona evra, koje su išle preko Preduzeća za puteve Valjevo i ofšor kompanije sa Sejšelskih ostrva.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: Oliver Bunić

Sumnja se da su glavni organizatori tog transfera Šarić i Buha, prvi svedok saradnik u Srbiji u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druge zločine zemunskog klana.
- O spornim transakcijama treba da se otkrije ko ih je ugovorio i realizovao, kao i da se utvrdi da li su praćene realnom poslovnom aktivnošću. Za te transakcije je potrebno prikupiti dokumentaciju i sva potrebna obaveštenja – navodi se u nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal koji je izdat policiji.
Radnu grupu MUP-a formirao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 17. juna radi provere navoda koje je Šarić izneo u svojoj odbrani na glavnim pretresima 14. i 30. maja, kao i 16. juna.
Krajem jula je ona dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal o optužbama da su policajci primili mito. Radna grupa je u svom izveštaju otkrila dve transakcije od 702 miliona evra koje su preko Buhinih firmi obavljene u martu 2008. godine.
Poslednji komentari
  • ZASTICENI SVEDOK Vreme: 10.08.2014 09:39h

    P nije Cume imao samo puteve Valjevo,nek ispitaju i ostale putarske firme ako smeju !!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP