Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGANA VELEV NE MOŽE DA OSTVARI PRAVO NA STARATELJSTVO NAD ĆERKOM

„Čuvam tuđe dete, a ne mogu svoje!“

Autor: Snežana Ivaneža | 13.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Dragana Velev iz Beograda, majka šestogodišnje devojčice, već godinu dana vodi bitku sa suprugom Vladimirom i iako ima rešenje o dobijenom starateljstvu, nikako ne može da dobije dete.

Rešenje doneto 23.  aprila: Dragana  Velev kao dadilja  brine o tuđem  detetu, dok  sanja svoje

Rešenje doneto 23. aprila: Dragana Velev kao dadilja brine o tuđem detetu, dok sanja svoje | Foto: Rajko Ristić

Naime, prema njenim rečima, pre godinu dana počela je brakorazvodna parnica i borba oko starateljstva nad devojčicom. Iako razvod još nije završen, Dragana je 23. aprila od Drugog osnovnog suda u Beogradu dobila privremeno rešenje o starateljstvu nad detetom, ali kako advokat njenog supruga ni posle skoro četiri meseca nije primio rešenje, ono ne može da stupi na snagu.


Sud: Nema dokaza da je otac primio rešenje


Kako „Alo!“ saznaje, u toku je postupak razvoda braka, u kojem je rešenjem suda od 23. 4. 2014. godine određena privremena mera kojom je maloletna ćerka stranaka poverena majci na staranje.
- Otac ima pravo da viđa dete i mora da plaća alimentaciju. Rešenje je poslato i majci i ocu, ali u spisima predmeta nema dokaza da je očev advokat primio navedeno rešenje. Sledeće ročište zakazano je za 12. septembar - kaže za „Alo!“ sekretar suda Danijela Bogdanović.

- Vladimir uporno odbija da primi rešenje u kojem stoji da u roku od tri dana od dana prijema mora da mi preda ćerku. Pronašli su rupu u zakonu, a ja više ne znam šta da uradim da dobijem svoju devojčicu nazad.

Ona je sada u Nišu, zajedno sa njim i njegovim roditeljima na odmoru. Tamo je već skoro dva meseca. Pritom mi on već godinu dana ne dozvoljava da osim u njegovom prisustvu i prisustvu njegovih roditelja viđam ćerku - priča Dragana Velev za „Alo!“.

Ona dodaje i da otac vrši pritisak na dete i da utiče na devojčicu lošim pričama o njoj.
- Moj muž joj priča ružne stvari o meni. Govori joj da sam je napustila i da ću se ponovo udati. To kod deteta stvara konfuziju i nesigurnost, pa kada su mi nakratko dopustili da je nasamo vidim, nisam mogla da smirim ćerku i ponovo sam ovakve postupke prijavila centru za socijalni rad - objašnjava za „Alo!“ majka koja inače radi kao dadilja, pa joj i zbog toga nije lako.
- Teško mi pada što čuvam tuđe dete, a ne mogu svoje - ogorčena je Dragana Velev.

Rešenje

Rešenje

Milenko Perić, njen advokat, kaže da je glavni problem u tome što Vladimirov advokat još nije primio rešenje.

- Sud ne može da uruči rešenje, iako advokat Vladimira Veleva ima advokatsku kancelariju i sedište. Što je još zanimljivije, advokat je te predmete pregledao u sudu i sud tada nije uručio rešenje. Napisao sam ponovo urgenciju predsedniku suda jer svaki put mora da se urgira kako bi radili svoj posao - objašnjava advokat Perić. U centru za socijalni rad na Vračaru, nadležnom za ovaj slučaj, nisu želeli da daju izjavu jer su, kako ističu, svi slučajevi strogo poverljivi.

Vladimir Velev: Ćerka treba da živi u kući u kojoj je rođena

„Alo!“ je kontaktirao i sa ocem deteta, koji kaže da ne može da primi rešenje sa ročišta koje se nije desilo i da nikad nije zabranjivao majci da viđa dete. On tvrdi da ćerka treba da živi u kući u kojoj je rođena.
- Ja radim kao profesor u Dvanaestoj gimnaziji i da nisam normalna osoba, sigurno ne bih tolike godine ostao tamo. Majka je pokušala nekoliko puta da kidnapuje dete i o tome postoji zapis. U park joj nisam dao da je vodi otkad je dete u vrtiću izjavilo da majka želi da je otme - kaže ovaj otac.
- Socijalna služba vrši diskriminaciju i potencira da je detetu majka potrebnija od oca. Više puta su mi pretili oduzimanjem roditeljskog prava, iako nemaju ovlašćenje za to. Nekoliko puta su podsticali majku na otmicu deteta. Kada sam rekao da mi u podizanju deteta pomažu roditelji, rekli su da to nije dobro. Smatram da su baba i deda bitni u odgajanju deteta, ne vidim razlog zašto bih ih isključio iz života svoje ćerke - dodaje on.

Poslednji komentari
  • dt Vreme: 13.08.2014 10:53h

    S R A M O T A!!!!!! KAKVA CRNA NAŠA DRŽAVA!!! U Srbiji su razvedene žene ispod "zadnje rupe na svirali" i tako će i ostati, zato što naš pravosudni sistem tako hoće.

  • Majka Vreme: 13.08.2014 12:21h

    Da,detetu je majka potrebnija !Ako nece da primi resenja pod prinudom ga treba sprovest u sud i potpisace!To sto radi u skoli nije nikakva garancija da je on podobniji za dete! Ko sve radi u nasim skolama!

  • Dani Vreme: 13.08.2014 13:33h

    Gotovo identičan slučaj kao moj. Sad već sedmogodišnji blizanci, sa ocem su godinu i po dana, a pripali su meni. Niti mogu da ih vidim, niti da ih čujem. Daleko smo 150 km, i svaki kontakt je gotovo nemoguć.

  • Nn Vreme: 13.08.2014 13:55h

    Obit ce se sve to tati o glavu kad cerka poraste. Dokazano.

  • vlada Vreme: 13.08.2014 14:03h

    to je zemlja Srbija...ja sam sa suprugom oko starateljstva vec 4 godine i 5 meseci i jos nema nekih pomaka za konacnim resenjem. Za to vreme dok se resi slucaj dolazi situacija da ce dete moci samo odlucivati kod koga ce ziveti!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP