Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DECA NISU BEZBEDNA NI NA IZLOŽBI

Čuvar u muzeju pipkao devojčicu!

Autor: E. A. | 18.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Odlazak dvanaestogodišnje devojčice u nedelju na izložbu u Muzej istorije Jugoslavije pretvorio se u pakao, jer ju je, dok je razgledala postavku, spopao radnik koji je bio angažovan na obezbeđenju Muzeja!

Muzej istorije  Jugoslavije

Muzej istorije Jugoslavije | Foto: Petar Marković

Kako saznajemo, sumnjiči se da je S. P. (68) prišao devojčici i počeo da je pipka prvo po grudimo, a potom i međunožju. Incident je prijavljen policiji, posle čega je radnik obezbeđenja priveden, protiv njega je podneta krivična prijava za protivpravnu polnu radnju, ali je potom pušten da se brani sa slobode i postupak protiv njega će biti sproveden redovnim putem. Kako saznajemo, S. P. je policiji u Savskom vencu negirao navode koji mu se stavljaju na teret. Takođe, devojčica je dala izjavu policiji gde je do detalja opisala svoje mučno iskustvo prilikom posete muzeja.


U Muzeju istorije Jugoslavije juče nam je potvrđeno da je imenovani radnik istog dana udaljen iz Muzeja, kao i da je umesto njega angažovana druga osoba. U ovoj ustanovi nisu mogli da potvrde naša saznanja, niti da komentarišu ceo slučaj dok, kako nam je rečeno, “ne dobiju zvanični izveštaj iz policije.”

„Muzej nema svoje zaposlene koji obavljaju fizičko obezbeđenje kompleksa, već se na osnovu sprovedenog postupka javne nabavke, na godišnjem nivou angažuje firma koja taj posao profesionalno obavlja. U konkretnom slučaju imenovano lice je udaljeno iz Muzeja, a angažovana je druga osoba umesto njega. Postupak povodom ovog slučaja se vodi kod nadležnog SUP-a i Muzej očekuje zvaničan izveštaj o tome“, saopšeno nam je iz Muzeja, a na pitanje za koju firmu je radio S. P. rečeno nam je da je “imenovani radio za Udruženje penzionera Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda”.
Poslednji komentari
  • Pantelija Vreme: 18.06.2014 07:58h

    Obratite pažnju! Čovek ima 68 godina i “imenovani radio za Udruženje penzionera Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda”. U ovoj zemlji rade penzioneri i u državnim ustanovama, dok hiljade mladih ne može da dobije posao i zasnuje porodicu. Sramota za državu!

  • Sanja Vreme: 18.06.2014 10:36h

    sad nema svaka druga "rođeni Beograđanin"?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP