Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PLENE IM IMOVINU

Čuvena ergela "Ljubičevo" zbog dugova ostaje bez konja?

Autor: Boom Radio | 14.10.2014 - 09:15:00h | Komentara: 0

U petak će, zbog prinudne naplate 10 miliona dinara na ime duga prema Dragoslavu Jevremoviću, nekadašnjem zakupcu ovdašnjeg restorana „Ljubičin konak“, biti popisani trkački konji ergele „Ljubičevo“.

Konjima će vraćati dug?

Konjima će vraćati dug? | Foto: Profimedia

Krajem radne sedmice, najpre će biti obavljena prinudna prodaja pokretne imovine, u koju spadaju kancelarijski inventar, umetničke slike i prikolica za prevoz konja - ukupne vrednosti 411.550 dinara - a čak i ako se sve ove stvari uspešno prodaju, dobijena suma neće biti dovoljna. Zato će se istog dana popisati i proceniti konji u ergeli, koji će na prodaju biti ponuđeni na narednoj licitaciji, čiji će datum naknadno odrediti Osnovni sud.
- Konji su, prethodno, popisani u februaru 2010, ali do prodaje nije došlo jer su gradski čelnici predložili da mi plate glavnicu duga od tri miliona, s tim da kamatu od dva miliona otpišem. Ja sam to prihvatio, ali mi do danas nije uplaćen nijedan dinar, pa sada potražujem kompletnu sumu - kaže Jevremović, uz napomenu da bi prihvatio i isplatu duga na dve do tri rate, ali na otpis kamate više ne pristaje.
Inače, dug od tri miliona dinara - na koji je, do danas, „nazidana“ kamata od oko sedam miliona - nastao je tako što je sadašnji poverilac, ugovorom iz 2001. i aneksom iz 2002. godine, renovirao restoran „Ljubičin konak“ i manjež u ergeli, s tim da naredne tri godine, na ime kompenzacije, ne plaća zakup ugostiteljskog objekta. Međutim, ubrzo po otvaranju restorana, rukovodstvo JP „Ljubičevo“ zatražilo je da se on iseli, zato što je ergelu trebalo da preuzme porodica Karić.
S obzirom na to da je Jevremović to odbio, počelo je međusobno utuživanje koje se završilo presudom u njegovu korist - što je potvrdio i Apelacioni sud.
- Nemoćni smo da sprečimo prinudnu prodaju, jer imamo mnogo nasleđenih dugova i Jevremović nije jedini koji nas tuži. Novac trenutno nemamo i jedino bi, eventualno, sa njim mogli da postignemo neki kompromis oko budućeg plaćanja, ako bi pristao da se odrekne kamate - kaže Dane Hrkalović koji je od septembra vršilac dužnosti direktora ergele.
Po podacima Gradske uprave Požarevac, trenutni dugovi „Ljubičeva“ iznose 62 miliona, od čega su 44 na ime neplaćenih računa za struju.
- Moji dužnici trenutno imaju 49 konja, od kojih je desetak trkačkih. Nije mi poznato na koliko će biti procenjeni, jer će to u petak uraditi veštak, za čije sam angažovanje prethodno morao da uplatim 50.000 dinara - kaže Dragoslav Jevremović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP