Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJERKA REPUBLIKE SRPSKE

Cvijanović: Napad na Vučića, napad i na srpski narod

Autor: Tanjug | 11.07.2015 - 16:33:00h | Komentara: 0

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović najoštrije je danas osudila napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima i ocenila da je to napad i na srpski narod, kao i loša poruka Republici Srpskoj.

Napad na premijera Vučića u Potočarima Foto: Tanjug / Zoran Žestić i Srđan Ilić 11.7.

Napad na premijera Vučića u Potočarima Foto: Tanjug / Zoran Žestić i Srđan Ilić

 Napad na premijera Vučića je, kaže Cvijanović, napad na Srbiju i njenu ispruženu ruku, napad na šansu da izgrađujemo poverenje, ali i napad na državnika - na ljudski život koji, naglašava, nije smeo da se desi.

 - Najoštrije osuđujem napad na premijera Vučića koji je došao u dobroj nameri da se pokloni srebreničkim žrtvama i iskaže poštovanje prema njihovim porodicama -  istakla je Cvijanović.
Vučićev dolazak u Potočare ocenila je kao hrabar čin i nastojanje da se u atmosferi opšteg nerazumevanja u BiH doprinese izgradnji poverenja i međusobne tolerancije koja je, smatra, potrebna svima i na čemu Vučić predano radi "sa mnogo više posvećenosti, nego oni koji pozivaju na mir i toleranciju, ali ništa ne čine da se to i desi".

Cvijanović je zahvalila i uputila pohvalu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS na brzoj reakciji i profesionalnom ponašanju.

 - Vlada Republike Srpske zahteva od svih nadležnih organa na svim nivoima vlasti u BiH da što pre utvrde i sankcionišu počinioce ovog krivičnog dela. Takođe, zahtevamo i od institucija BiH da najhitnije preduzmu sve radnje na utvrđivanju bezbednosnih propusta, te hitne akcije na otklanjanju političke štete koja je ovim suludim delom učinjena - poručila je premijerka RS.

Ivanić: Vučić napadnut samo zato što je Srbin

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Potočarima samo zato što je Srbin.
- Vučić je napadnut samo zato što je Srbin. Ne zato što je nešto uradio, rekao... Sve što je govorio u poslednje vreme bilo je veoma pozitivno, okrenuto budućnosti - rekao je Ivanić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, ovo samo pokazuje koliko je društvo u BiH i dalje podeljeno i koliko će biti potrebno vremena da se stvari smire i vrate u koliko-toliko prihvatljivu normalu.


 - Nadam se da će ključne političke ličnosti iz reda bošnjačkog naroda ovo osuditi - dodao je Ivanić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP