Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AH TI HEDŽ FONDOVI

Da bi zaradio kao on, prosečni Srbin radiće 555.555 godina!

Autor: Ekipa Alo! | 08.05.2014 - 15:44:00h | Komentara: 0

Dejvid Teper (56) menadžer iz SAD prošle je godine zaradio ukupno 2,5 milijarde evra. Bavi se hedž fondovima odnosno posebnom vrstom investicionih fondova.

Dejvid Teper

Dejvid Teper (56) menadžer iz SAD-a prošle je godine zaradio ukupno 2,5 milijarde evra odnosno svaki je dan u proseku zaradio sedam miliona evra (oko 81 milion dinara), piše Frankfurter Allgemeine Zeitung koji se poziva na američki portal Alpha.

Teper se bavi hedž fondovima odnosno posebnom vrstom investicionih fondova. Instrumenti hedž fondova su u pravilu štedni poslovi s vrednosnim papirima poput obveznice. Obveznice su pak ugovori o kupovini nečega u budućnosti po ceni dogovorenoj u sadašnjosti.

Teper koji je u braku sa suprugom Marlin 28 godina i imaju troje dece, je osnivač Hedgefonds Appaloosa Managementa koji ima udele, između ostalog, u Googleu i Citi grupi. Teper je svoje bogatstvo zaradio riskantnim špekulacijama i jedan je od ljudi koji godišnje zarađuju najviše novaca na svetu. Nakon bankrota američke investicione banke Lehman Brothers Teper je pogodio da će država spašavati druge banke koje su bile u problemima te je špekulišući sa deonicama banaka zaradio milijarde.

 

Srpski radnik za toliki novac morao da radi 555.555 godina! 

Da uporedimo: Prosečni nemački radnik koji godišnje zaradi oko 30.000 evra trebao bi da radi 83.000 godina da bi zaradio Teperovu godišnju platu. Srpska prosečna neto plata u martu ove godine iznosila je oko 380 evra. Prema tom podatku prosečni srpski radnik godišnje zarađuje oko 4500 evra. On bi pak, da zaradi Teperovu godišnju platu trebao da radi tačno 555.555 godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP