Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLUČAJ DADE VUJASINOVIĆ

Da li će se ikada saznati ko je ubio beogradsku novinarku

Autor: Srna | 08.04.2014 - 09:27:00h | Komentara: 0

Beogradska novinarka Radislava Dada Vujasinović na današnji dan prije 20 godina pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu, a za istinom o njenom ubistvu i dalje se traga

Ponovljenim veštačenjima početkom 2008. godine odbačena je verzija o samoubistvu, a Okružno tužilaštvo januara 2009. pokrenulo je pretkrivični postupak za ubistvo.

Dada Vujasinović

Dada Vujasinović 1964-1994

Pre godinu dana Komisija za istraživanje ubistava novinara saopštila je da će u procesu rasvetljavanja ubistva Dade Vujasinović biti angažovani strani eksperti za balistiku i sudsku medicinu i da se uspostavlja komunikacija sa Institutom za bezbednost u Visbadenu. Komisija je našla dokaze u slučaju ubistva novinarke Dade Vujasinović, koji su se vodili kao izgubljeni od 1999. godine.

Dada Vujasinović

Uviđaj u stanu ubijene novinarke

Predsednik Komisije Veran Matić rekao je za B92 da veruje da je Komisija sada na putu da dođe do kredibilnih rezultata superveštačenja.
"Paralelno sa tim, tužilaštvo će uzeti izjave od lica koje je predložila porodica, za koje postoje indicije da bi mogla imati neke informacije, a povodom njihovih izjava u javnosti u različitim prilikama", naveo je Matić.
Radislava Dada Vujasinović rođena je 10. februara 1964. godine u Čapljini, a diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu 1987. godine.
Poslije završenog fakulteta radila je kao novinar "Privrednog pregleda", a potom u magazinu "Duga".
Za reportaže sa slavonskog ratišta 1993. godine dobila je nagradu "Svetozar Marković" Udruženja novinara Srbije. Zbog svojih istraživačkih tekstova o sprezi kriminala i politike dobijala je prijetnje, ucjene i sudske tužbe.
Knjiga "Svedočenja iz obeščašćene zemlje", koja je kompilacija njenih tekstova, intervjua i privatnih pisama, objavljena je 1995. godine u Torontu.
Dada Vujasinović pronađena je mrtva u porodičnom stanu 8. aprila 1994. godine.
Zvanična verzija tadašnjeg režima bila je da je Dada Vujasinović izvršila samoubistvo, pucnjem u grudi iz lovačke puške.
Ni posle 20 godina njeno ubistvo nije razjašnjeno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP