Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OZAKONITI ILI NE?

Da li ste za legalizaciju prostitucije? (ANKETA)

Autor: Beta/A. O. | 30.12.2014 - 11:05:00h | Komentara: 5

Nevladina organizacija "Sigurna pozicija" iz Novog Sada založila se danas za legalizaciju prostitucije u Srbiji i ocenila da bi se na taj način stalo na put kriminalu u vezi sa tim, kao i da bi se umanjila i trgovina ljudima. Da li se slažete s ovom idejom?

Prostitucija

Da se i u Srbiji radi kao u Nemačkoj | Foto: Profimedia

Procenjuje se da u Srbiji radi oko 15.000 prostitutki, od kojih 4.000 samo u Beogradu.

Srbija treba, prema tom predlogu, da usvoji zakon o legalizaciji prostitucije po ugledu na nemački model, koji je usvojen kako bi se prostituke zaštitile od nasilja i od eksploatacije.Taj zakon između ostalog podrazumeva da se državi uplaćuje deo zarade za plaćanje socijalnih beneficija, kao što su penzije i
zdravstveno osiguranje, radna nedelja je do 40 sati, a seksualni radnici mogu oganizovati i sindikate.Vlasnici bordela u Srbiji bi morali biti punoletni stanovnici Srbije koji nisu osudjivani za krivična dela.

Slažete li se s ovim predlogom?

Poslednji komentari
  • djole Vreme: 30.12.2014 11:23h

    Interesantan rezon. Da legalizujemo pljačku banaka na taj način bi se smanjio procenat kriminala, Plati čovek PDV i sve se legalno slilo u državnu kasu. Najveći zagovornici legalizacije prostitucije su političari korisnici usluga. Na taj način ne bi radili ništa nelegalno samo bi pravili orgije i račun poslali državi kao reprezentaciju. Mimi oro za četri osobe.

  • Vesnik Vreme: 30.12.2014 12:55h

    Uporedjivanje pljacki banke i bavljenje prostitucijom je u najmanju ruku smesno. Nisam nikada u zivotu korisdtio usluge prostitutki, i ne nameravam ali smatram da bi se legalizacijom i striktnim pridrzavanjem zakona prostitutke zastitile kao osobe a drzava bi imala novcanu korist. Neko je naveo malverzacije i u sredinama gde je prostitucija legalizovana, gospodo u svakom privatnom biznisu su moguce malverzacije, zato postoje zakoni, policija i sudovi. Legalizacijom, radnici najstarijeg zanata, bi imali adekvatnu lekarsku kopntrolu i pomoc a i korisnici usluga bi bili sigurniji u svakom slucaju

  • Vladan Vreme: 30.12.2014 13:09h

    Jesam za legalizaciju prostitucije.Ako je legalizovana gej parada,zašto se nebi legalizovala i prostitucija. Bilo bi sve pod kontrolom i transparentno.

  • db Vreme: 30.12.2014 15:31h

    oćeš-nećeš, na kraju ćemo morati da uvedemo ulicu ,,crvenog fenjera,, kao što ćemo legalizovati marihuanu i ostale lake droge, i ko zna šta još uz to. srećno vam bilo narode srpski u pridruživanju eu.

  • vuk 66 Vreme: 30.12.2014 19:05h

    Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko sveta ima u državi Srbiji sa jednosmernim mozgom ili bez njega.Pitanje je sasvim prosto i ono nije političko,ekonomsko već stvarno.A to što se politika ko margarin u sve meša je neko sasvim drugo pitanje. Ako nešto nije legalno ono je ilegalno i podložno je svakoj osnovanoj kao i ne osnovanoj sumnji kao i nelegalnom bogaćenju počinilaca.Ovako se prostitucija legalizuje, radnice se podvrgavaju redovnoj zdravstvenoj kontroli a država ubira porez.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP