Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZVONKO BOGDAN PREVAREN

"Da sam znao, ne bih pevao himnu 'domovinskog rata'!"

Autor: Kurir - A. O. | 22.11.2013 - 23:20:00h | Komentara: 12

Pre tri godine, najpoznatiji srpski pevač starogradske muzike, Zvonko Bogdan, znastupio je u emisiji Hrvatske radiotelevizije "Hit dana". Tom prilikom on je otpevao pesmu "Ne dirajte mi ravnicu", koju je voditeljka najavila kao nezvaničnu himnu "domovinskog rata"!

Bogdan se nijednog trenutka nije usprotivio, a na snimku se vidi da je uživao dok je nastupao sa tamburašima. Iako se po stihovima radi o ljubavnoj pesmi, ova kompozicija Miroslava Škora je bila omiljena među hrvatskim vojnicima.

Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan | Foto: Robert Getel

 "Hvala ti Bože na kruhu i vinu. Hvala ti Bože za mudrost i mjeru, za svaki proživljen dan. Hvala ti Bože za ovu domovinu, Ti si nam snažio vjeru u sveti tisućljetni san. Svanulo je, svanulo je! San se vječni ostvaruje, iz pepela zvona bruje! U suzama, umivena za potomke naše tu je, Hrvatska za sva vremena!", govorio je voditelj, dok je Bogdan sa tamburašima polako prilazio sceni, nakon čega su usledile ovacije prisutne publike. 

"Počeli smo himnom, a završićemo pesmom koja je u neku ruku postala himna 'domovinskog rata'", rekao je voditelj i najavio "Ne dirajte mi ravnicu" koju su izveli Zvonko bogdan i tamburaši.

- U emisiji sam gostovao više puta sa svojim orkestrom. "Ne dirajte mi ravnicu" je hit svih Vojvođana i Slavonaca, a što je u poslednje  karakterišu kao da je njihova nacionalna pesma, ja to ne znam. Nju pevaju u Beogradu u kafani "Tri šešira". Bila je zamisao da svi izvođači na kraju pevaju tu pesmu. Da sam čuo najavu, drugačije bih se poneo. Snimano je u Borovu naselju kod Vukovara, gde sam mnogo puta nastupao i nikad nisam imao mnogo problema. Kad su na mom terenu, oni mogu da rade šta god hoće. Mi koji se bavimo muzikom ne obraćamo pažnju na te stvari, a ljudi to lako zloupotrebe - kaže Zvonko Bogdan. 

Poslednji komentari
  • Eleazar Vreme: 23.11.2013 00:48h

    Ma sav je naivan k'o francuska sobarica!

  • nemanjs Vreme: 23.11.2013 04:40h

    zna taj ujka mnogo dobro Å¡ta je pevao...

  • Бора Vreme: 23.11.2013 06:20h

    Стари лицемер. Таквог га знам још одавно. Сад се више и не крије.

  • Balkanac Vreme: 23.11.2013 07:32h

    Hm, ma jaka neka kao nezvanicna himna? Ne dirajte mi ravnicu, jer ja cu se vratiti. To mi predocuje kako kad gledam klince na ulici i prijete ocevima i mamama kad dobiju po njuski. Tako se pale kukavice i nesposobnjakovici. To je moje misljenje

  • duda Vreme: 23.11.2013 08:22h

    Zvonko je Hrvat i to mu ni malo ne smeta, covek tvrdi pazar...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP