Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROMENE

Da se ne iznenadite: Ovo su novi računi za struju! (FOTO)

Autor: 24sata.rs | 03.04.2014 - 10:25:00h | Komentara: 6

Građani Srbije dugo su se žalili da su im računi za struju nejasni, zato je EPS stvorio novi pregled dugovanja, pojednostavljen i jasan svima, bez obzira na nivo obrazovanja, a u njemu će biti pojašnjeno šta sve građani plaćaju i koliko ih koja stavka košta.

Novi računi za struju Foto: 24sata.rs

Novi računi za struju Foto: 24sata.rs

- Na prednjoj strani računa nalaziće se podaci o potrošnji struje u kilovat-satima, trenutno i prošlo zaduženje za električnu energiju i RTV pretplatu. Na poleđini računa biće detaljni podaci o potrošnji i ceni struje po zonama i tarifama, sa podacima koliko je procenata struje potrošeno u kojoj zoni - kaže Željko Marković, v.d. direktora EPS Snabdevanje.
U EPS-u objašnjavaju da će u ukupno dugovanje za električnu energiju osim utrošene struje ući i zbir iznosa za obračunsku snagu, trošak javnog snabdevača, naknada za povlašćene proizvođače, popust od pet odsto i popust za energetski zaštićene kupce.

Novi računi za struju Foto: 24sata.rs

Novi računi za struju Foto: 24sata.rs

Najveća novina na prvoj strani računa biće dijagram potrošnje po mesecima u prethodnih godinu dana, tako da će kupac moći da uporedi koliko je u kom mesecu trošio električne energije i da na osnovu toga koriguje svoju potrošnju.
Novitet na poleđini računa je i to što će od sada građani moći da vide koliko u proseku plaćaju kilovat-sat struje. Građani će takođe moći da vide i koliko je u procentima potrošnja jednog domaćinstva veća ili manja nego u istom mesecu prethodne godine, ali i koliko se razlikuje u poređenju sa prosečnom potrošnjom domaćinstava u Srbiji, gde će znakom + biti iskazana veća potrošnja, a znakom - manja.
EPS se nada da će računi olakšati izmirivanje obaveza, što je jedan od ciljeva jer ne EPS-a koji ne uspeva da naplati oko 14 odsto isporučene struje. U međuvremenu, EPS Snabdevanje nastaviće sa isključivanjem struje svima koji duguju više od 10.000 dinara, kakvih je u Srbiji oko 50.000.
Poslednji komentari
  • penzionerka 13 Vreme: 03.04.2014 13:12h

    Pa zar pretplata nije ukinuta zato sto se RTS-u placa iz budzeta?

  • Mirko Vreme: 03.04.2014 13:21h

    Zasto EPS Snabdevanje nije sa novim racunima za struju preuzeo i naplatu zajedničke električne energije (hodnici,podrumi,liftovi,podstanice,hidrofori) od Infostana i skupstina stanara,jer to treba da bude njihov posao. Na racunima EPS Snabdevanja u Kragujevcu i Pancevu postoji stavka "zajednička potrošnja struje" i na starim računima struje,a u drugim delovima Srbije nema te stavke !?!

  • tihivuk Vreme: 03.04.2014 13:56h

    Racun za elektricnu energiju i rtv pretplatu,jasno da jasnije ne moze biti(bar ova stavka)? Ti koji su se po.akili na svoju rec,obecavaju bolje(malo)sutra.Mozda juce.

  • Jecili Vreme: 03.04.2014 16:55h

    A koliko iznosi stavka - štampanje računa u ful koloru?

  • njanja Vreme: 03.04.2014 17:15h

    sto nekih stavki se pojavljuje...tv placam bezveze pored kablovske...jos malo uz racun ce pisati 25-stavka VAZDUH !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP