Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA

Đaci devet časova u školi zbog štrajka prosvetara!

Autor: Tanjug | 10.03.2015 - 13:44:00h | Komentara: 0

Uprava Prve kragujevačke gimnazije donela je odluku o povećanju broja časova, pa tako učenici od juče imaju osam do devet časova dnevno.

Štrajk u školi

Štrajk u školi | Foto: Goran Srdanov

Direktorka te škole Slavica Marković u izjavi Tanjugu rekla je da je odluka doneta, pre svega iz bezbednosnih razloga učenika, kako ne bi besposleni čekali šest puta po 15 minuta da počne naredni čas.

- Pošto je većina prosvetnih radnika odlučila da nastavi sa obustavom radom, a s obzirom na to da postoji izvestan broj nastavnika koji su se odlučili da drže časova u trajanju od 45 minuta, trebalo je naći neki model kako da radimo, ali i kako bismo izbegli probleme koji mogu da nastanu zato što učenici čekaju po 15 minuta posle svakog časa da počne naredni - rekla je Marković.

Prema njenim rečima, novim rasporedom časova, učenici će imati po osam časova, dok će devet imati samo jednom sedmično, a nastavnik, koji inače ima dva časa po rasporedu sada će držati tri časa u trajanju od trideset minuta, a ne dva od 45 minuta.
- Učenici će i dalje manje vremena provoditi u školi, nego ranije, kada su svi časovi trajali po 45 minuta - rekla je Marković i dodala da je raspored tako napravljen, da učenici kada imaju devet časova, toga dana imaju i čas odeljenskog starešine i gradjanko i fizičko vaspitanje, što, kako je rekla, ne zahteva neku posebnu pripremu.

Učenici prve Kragujevčke gimnazije u izjavi Tanjugu rekli da im je lakše kada časovi traju po pola sata, i da im je u početku to odgovaralo jer su se ranije vraćali kući.

- Što se tiče gradiva, ne možemo sve da postignemo i kako se bliži kraj školske godine, dosta nam je naporno. Teško postižemo sve - rekli su učenici.

Za sada, nema zvaničnih informacija, da li će i druge srednje škole doneti sličnu odluku, budući da svaka škola autonomno organizuje svoj rad.
Inače, štrajk prosvetnih radnika odvija se u 29 osnovnih i 11 srednjih škola u Šumadiji, što je 63 odsto od ukupnog broja škola.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP