Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPETO NA JUGU SRBIJE

DAČIĆ: Albanci da uklone tablu da ne bude „prekomerne upotrebe sile”

Autor: I. K. | 22.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 3

Premijer Ivica Dačić pozvao je juče Albance da iz centra Preševa uklone spomenik poginulim pripadnicima terorističkog OVPBM-a i zapretio silom.

„Nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije“: Ivica Dačić

„Nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije“: Ivica Dačić | Foto: Beta

- Tabla mora da bude uklonjena i bolje je da je sami uklone. Mi nemamo dilemu da su Preševo i Bujanovac deo Srbije. Neka to kaže i međunarodna zajednica jer nemoj sutra da bude “prekomerna upotreba sile” - poručio je Dačić, koji je i ministar policije.

Zapaljena srpska zastava u Pazaru


U Novom Pazaru tokom prethodne noći sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta skinuta je zastava Srbije i zapaljena. Kako je saopštila novopazarska policija, za nepoznatim počiniocima se intenzivno traga zbog krivičnog dela povrede ugleda Srbije.

On je upozorio i da bi skidanje table u Preševu moglo da izazove bezbednosne probleme, ali da država mora da reaguje povodom te “provokacije i nedopustivog akta”. Upitan da li bi oslobađanje bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom uticalo na dijalog Beograda i Prištine, premijer je odgovorio da ima dovoljno razloga da se sve odloži i otkaže, ali da se time ništa ne dobija.

- Razvoj događaja u regionu ne ide napred, nego nazaduje. To sam rekao i Ketrin Ešton - rekao je Dačić.

„Istražićemo i Miškovića”


Gostujući na Antikorupcijskom forumu Srbije, premijer je najavio da će i protiv vlasnika “Delte” Miroslava Miškovića biti pokrenuta istraga ako za to bude razloga i dokaza da su u pitanju krivična dela.
- O tome je pričao i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić da na spisku spornih privatizacija ima predmeta koji će biti ispitani do kraja - objasnio je on. Uz najavu da će biti nastavljene istrage zloupotreba u Agrobanci i rasvetljavanje spornih privatizacija, Dačić kaže da će biti ispitani i sporni slučajevi kupovine velikih površina poljoprivrednog zemljišta preko kupovine poljoprivrednih kombinata.

Poslednji komentari
  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 22.11.2012 07:35h

    Дачић можда мисли да ми није симпатичан , напротив јесте , али морам да признам да су ове његове изјаве поприлично збуњујуће . Озбиљна држава , рано зором негде око пола пет упали тенкић и поравна споменик са земљом ... и када их Еу - ропска администрација упита где је споменик (?!) они се умудре као прасе кад моча (?!) и на питање одреагују контрапитањцем : Који споменик ?! Толико о државности ... и озбиљности !!!

  • lela Vreme: 23.11.2012 00:38h

    A medjunarodna zajednica na ovo zmuri i cuti.......nista novo!!!!

  • Patriota Vreme: 26.12.2012 16:05h

    Obuci u cizme i uniforme 3000 pripadnika zandarmerije, dovuci i 10 000 ugovoraca pripadnika vojske, upaliti sve hamere, tenkove i borbena vozila usetati u Presevo ko Rusi u Juznu Osetiju i sastaviti spomenik sa zemljom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP