Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BELA KNJIGA STRANIH INVESTITORA

Dačić: Bolje da vas nema u Beloj knjizi MUP-a!

Autor: S. Đ. | 01.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je strane investitore da ulažu u Srbiju i poručio im da su vrata Vlade Srbije svima otvorena, ali im je poželeo i da se ne nađu u beloj knjizi MUP-a.

Bela knjiga stranih investitora

Bela knjiga stranih investitora | Foto: Oliver Bunić

- Pošto sam ja i ministar unutrašnjih poslova, kod nas bela knjiga ima drugačije značenje nego kod vas investitora. Zato vam želim da se ne nađete u beloj knjizi MUP-a - poručio je polušaljivo Dačić na predstavljanju bele knjige Saveta stranih investitora, koje je potom nešto ozbiljnije kritikovao. On je ukazao na poražavajuću činjenicu da se tenderi za projekte finansirane međunarodnim kreditima raspisuju tako da na njima pobeđuju strane kompanije, koje posao potom daju domaćim firmama po dvostruko nižim cenama.


- Mi uzimamo kredite i umesto da time razvijamo domaću proizvodnju i privredu, šta radimo? To nije od interesa za državu. Gde to postoji? Nigde! To nije konkurencija, već zloupotreba, a mi o tome ćutimo - rekao je Dačić, a donošenje zakona koji su to omogućili nazvao je krađom, za šta je okrivio političare. Ministar privrede Saša Radulović prognozirao je da će u 2014. godini rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti 1,5 odsto. On je, slično kao i sami investitori, naveo da će rast BDP-a u velikoj meri zavisiti od brzine i dubine reformi, kao i od uspešnosti i završetka privatizacije.

„Sprovođenje reformi u Srbiji mora biti bolje i brže“, poručio je Frederik Koen, predsednnik Saveta stranih investitora (FIC) u Srbiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP