Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ZAOŠTRAVA RETORIKU ŠTO JE SIGNAL DA SE SPREMAJU IZBORI

Dačić: Brisel mi neće nedostajati

Autor: Ivana Kljajić | 05.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izborna kampanja na Kosovu počela je rampom Prištine za posete srpskih zvaničnika, a nezvaničan početak kampanje u Srbiji najavio je premijer i lider socijalista Ivica Dačić, koji se juče najdirektnije odrekao titule „Najevropljanina“, rekavši da mu Brisel baš i neće nedostajati! On smatra da odluke prištinskih vlasti o zabrani njegovog odlaska na Kosovo predstavljaju direktnu opstrukciju Briselskog sporazuma.

Njega nisu uspeli da  ozrače: Ivica Dačić

Njega nisu uspeli da ozrače: Ivica Dačić | Foto: FoNet / EPA

- Ako EU ovu situaciju smatra normalnom, nemam interesa da više učestvujem u dijalogu sa Prištinom. Neki predstavnici zemalja EU poslali su mi poruku da ne mogu ja da ucenjujem Evropsku uniju. Ljudi, osvestite se! Nama su zabranili ulazak na Kosovo, odlučite prvo o tome, a lako ćete posle sa mojim ucenama. Nikakvih ucena nema. Vodite dijalog sa onim ko može da ode na Kosovo - poručio je premijer Srbije.


Dačić je rekao da je prihvatio poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da u ponedeljak dođe u Brisel da razgovara o svim problemima i naglasio da je to možda njegov poslednji put da ide u taj grad.

- Neću dozvoliti da me iko ponižava. Neka traže drugoga za pregovore, nadam se da ovo neće biti moj poslednji odlazak u Brisel na dijalog, a ako i bude tako, neće mi baš nedostajati... Smatramo da je ova odluka usmerena protiv Briselskog sporazuma i da je u pitanje doveden kredibilitet i Brisela, a ne samo moj. Ja sam dostojan da sedim pored Ketrin Ešton, ali ne mogu na KiM? To je uvreda i za Eštonovu - rekao je Dačić.

Sociolog Milan Nikolić kaže za „Alo!“ da je u Srbiji na delu predizborna kampanja i da je premijer očigledno izgubio strpljenje.

- Uprkos ovakvim izjavama, svim partijama, pa i SPS-u, adut na izborima će biti EU, jer će u suprotnom biti kažnjeni. Lider socijalista ovim želi da pokaže svojim biračima da je čvrst prema EU i da nije briselska pudla, kako to često kažu njegovi najveći kritičari. On vodi pregovore s Prištinom, a ne naprednjaci i zbog toga je logično što je ovakva reakcija krenula baš od Dačića. SNS ima više razloga da ne vodi verbalni i diplomatski rat protiv EU - objašnjava naš sagovornik.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Goran Srdanov

Ružić ozračen podržao „Prajd“!?


Premijer Srbije uspeo je da nadmaši sopstvenu izjavu da homoseksualizam nije normalan, pa je juče u intervjuu za „Naše novine“ rekao da je njegov stranački saborac Branko Ružić „ozračen“, jer je hteo da ide na „Paradu ponosa“.
- Svako ko ode u Brisel dobije malo pomračenje. I Ružić je bio ozračen - rekao je Dačić, uz opasku da je gej parada „devalvacija vrednosti EU“. On kaže i da je licemerno da „moj veliki prijatelj Štefan File isto veče kad smo doneli odluku, u vreme kad u Briselu svi spavaju, daje saopštenje kako osuđuju otkazivanje ,Parade‘“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP