Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI ČOVEK „INTERKOMERCA“ IMENOVAN ZA ČLANA SAVETA PRAVNOG FAKULTETA

Dačić častio Perčevića još jednom foteljom!

Autor: Ivan Ninić | 20.08.2013 - 10:11:00h | Komentara: 7

Goran Perčević, vlasnik i direktor „Interkomerca“ a.d. i nekadašnji visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS), ubuduće će se baviti i visokim obrazovanjem jer je odlukom Vlade Srbije 9. avgusta imenovan na funkciju člana Saveta Pravnog fakulteta u Beogradu, saznaje „Alo!“.

Od Perčevićevog prisustva  fakultet može  da ima samo  korist jer će  gledati da pomogne finansijski koliko godmože

Od Perčevićevog prisustva fakultet može da ima samo korist jer će gledati da pomogne finansijski koliko god može | Foto: Oliver Bunić

Koliko god stručnoj javnosti bilo čudno to što će jedan biznismen uzeti učešće u rukovođenju prestižnom visokoškolskom institucijom kao što je Pravni fakultet, u stranci koja ga je predložila to vide pre svega kao Perčevićevu želju da „bude zapažen u akademskim krugovima i da unapredi srpsko obrazovanje“ (?!).


-Za svakog biznismena u Srbiji ovo bi bila marginalna funkcija, ali Goranu to veoma znači. On je pre angažovanja u SPS-u bio asistent na Pravnom fakultetu i odatle želja da na neki način bude prisutan bar u Savetu fakulteta.
Od njegovog prisustva korist mogu da imaju fakultet i studenti jer će gledati da pomogne finansijski koliko god može. Dačić je ovo imenovanje podržao pre svega zbog prijateljskih odnosa koje sa Perčevićem neguje dugi niz godina - kaže za „Alo!“ izvor iz vrha SPS-a i potvrđuje da su tačne „glasine“ da Perčević finansijski pomaže SPS i da je zbog toga „neka vrsta sive eminencije u stranci“.

Inače, osim Perčevića, u Savet Pravnog fakulteta u Beogradu, iz redova Vlade kao osnivača, imenovani su advokat Branislav Čubrilo, zamenik generalnog sekretara Vlade Srbije Novak Nedić (SNS) i vanredna profesorka Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu i članica Agencije za borbu protiv korupcije Dragana Kolarić (SNS).

Pre izbora u Savet Pravnog fakulteta, Vlada Srbije je Gorana Perčevića, na opšte zaprepašćenje stručne javnosti, imenovala za predsednika UO Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Perčević je devedesetih godina bio potpredsednik SPS-a, predsednik Mladih socijalista, ali i poslanik te stranke u Skupštini Srbije. Pošto se povukao iz politike, Perčević je karijeru nastavio da gradi u privredi, i to kroz razvoj čuvene kompanije „Interkomerc“.

Bira i razrešava dekana pravnog!

Prema statutu Pravnog fakulteta, Savet fakulteta je ključni organ upravljanja u toj instituciji i ima 23 člana, od koji se 13 članova bira iz redova nastavnog osoblja. Zatim, dva člana se biraju iz redova vannastavnog osoblja, a po četiri člana imenuju Vlada Srbije kao osnivač i Studentski parlament. Savet između ostalog odlučuje o izboru i razrešenju dekana, usvaja finansijske planove i izveštaje, odlučuje o visini školarine, osniva i ukida katedre, upravlja imovinom fakulteta, podnosi Vladi godišnji izveštaj o radu fakulteta, ali i obavlja niz drugih poslova utvrđenih statutom fakulteta.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 20.08.2013 07:23h

    mali je sposoban ko fudbaler. moze da igra na svakom mestu u timu.za 10 godina bice i ministar....pravde...kad dodje do rotacije kadrova....jer vidljivo je da dok SNS ima toga/kadrova/ ko sasa, a i sire,SPS kandidate krije ko zmija noge. u toj stranci pocelo je vaganje zasluznih i onih koji najvise staju u senku lidera elem ne bi li se uklopili u namesten partijski konkurs.siguran sam jedino da slici ministra/ke/ odgovara slavica.na radost partije ali tugu,jad i nezadovoljstvo naroda

  • drLaki Vreme: 20.08.2013 08:44h

    Kladim se da ce za koju godinu Percevic dobiti diplomu Pravnog, koji ce zavrstit onako uz put, pored silnih obaveza i jer mu je to oduvek bila zelja.

  • Radoš Vreme: 20.08.2013 09:10h

    Svi smo smršali, a Dačić se još ugojio! Ivica se hvali saradnicima da njemu ni HAARP ne smeta on i na + 40° može da krka krmetinu. Dačića moramo koknuti kao guz papir!!!

  • vera Vreme: 20.08.2013 09:29h

    Sve je isto samo njega nema. Drustvo se opet kompletiralo.

  • nela Vreme: 20.08.2013 11:05h

    kad ovu dvojicu vidite odma vam je jasno zasto je srbija u g.....a.fali im samo jos vucic i sve je jos jasnije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP