Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE NA SLAVI KOD PATRIJARHA IRINEJA!

Dačić: Crkva i država
jedinstvene o Kosovu!

Autor: S. Vojinović | 29.04.2013 - 11:42:00h | Komentara: 0

Njegova Svetost patrijarh Irinej obeležio je svoju krsnu slavu Lazarevu subotu. Među brojnim visokim zvanicama na ručku u Patrijaršiji u nedelju, drugog dana slave, bio je i premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić i Irinej

Dačić sa patrijarhom Irinejem | Foto: FoNet

Predsednik vlade je za „Alo!“ otkrio o čemu su on i patrijarh razgovarali tokom njegove posete patrijaršiji.

- Prvo sam našem patrijarhu Irineju čestitao slavu, poželeo mu dobro zdravlje i sreću. A onda smo razgovarali o mnogim stvarima, a najviše o situaciji u državi, aktulenim događanjima bitnim za naš narod, sporazumu sa Prištinom i Kosovu uopšte. Objašnjavao sam mu naš položaj u svetu, na koga možemo da računamo, a na koga ne možemo, šta je najbolje rešenje za naš narod na Kosovu, ali i za celu državu. On je pažljivo sve to slušao, video sam koliko je zabrinut za svoj narod, koliko strepi,... Na kraju smo se složili da nema raskola i nesporazuma, da je možda u javnosti izgledalo da postoje neka mimoilaženja u taktici i pristupu rešavanja kosovskog pitanja, ali da svi zajedno činimo najbolje za svoj narod i da jedinstvo crkve i države ništa ne može da naruši - objašnjava Dačić.

Dačić i Irinej

Patrijarh Irinej sa crkvenim velikodostojnicima okreće kolač | Foto: SPC

Patrijarh je u subotu na Blagovesti i Lazarevu subotu služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u beogradskoj Sabornoj crkvi. Na svečanoj liturgiji Njegovoj svetosti sasluživale su vladika niški Jovan i vladika hvostanski Atanasije i sveštenstvo Mitropolije beogradsko-karlovačke. Ovaj praznik je i krsna slava patrijarha Irineja, tako da je posle liturgije u Patrijaršiji priređen svečani ručak. U prisustvu domaćina patrijarha i brojnih gostiju, episkop šabački Lavrentije prelomio je slavski kolač, poželevši Njegovoj Svetosti dobro zdravlje i duhovnu snagu na čelu crkve.

Na slavi političari, ambasadori...
Među brojnim zvanicama koje su upriličile ovaj događaj bili su ambasadori Grčke, Belorusije, kao i ličnosti iz javnog života i političkog života Srbije, ministri Velimir Ilić, Verica Kalanović, Bratislav Petković, državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić, narodna poslanica Milanka Karić, Dušan Bajatović, advokat Toma Fila i drugi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP