Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKAO

Dačić: Datum je opravdan

Autor: FoNet | 25.04.2013 - 22:40:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je prilikom susreta sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom da cela Srbija opravdano očekuje da Savet Evrope u junu donese pozitivnu odluku povodom daljih koraka u evropskim integracijama.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

Dačić je rekao da Srbija želi da ide najvećom brzinom u evropskim integracijama, da nema vremena za gubljenje i da su joj potrebni veliki koraci da bi napredovala. Ova vlada je bila posveća evrointegracijama kao svom cilju i na tom putu je sprovodila unutrašnje reforme i učinila sve što je mogla da dođe do održivog napretka u odnosu Beograda i Prištine, istakao je Dačić.

On je rekao da smatra da se se stekli uslovi da Srbija dobije datum, navodeći da bi to bilo otvaranje nove ere u odnosima Srbije i EU. Srbija je povukla niz hrabrih, rizičnih, a vreme će pokazati, i mudrih poteza, braneći svoj nacionalni interes rukovodeći se interesima zemlje i naroda u celini, naglasio
je Dačić. File je čestitao Srbiji na onome što je postigla na evropskom putu i istakao da želi da je podrži u hrabrim odlukama i posvećenosti u kretanju ka EU. On je podsetio da dolazi nekoliko dana posle istorijskog koraka u dijalogu s Prištinom i dobijanja preporuke za početak pregovora sa EU.
Moja poseta odražava značajan novi nivo angažovanja sa Srbijom, rekao je File. Razgovaraćemo, rekao je File, o sledećim koracima, o efikasnoj primeni dogovora i fokusirati se na neka mesta u reformskom procesu, kao što je oblast vladavine prava. Ovo je poseban trenutak za vas, ali i za Evropsku uniju, zaključio je File.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP