Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODALI POČAST

Dačić i Antić položili vence na grob Dimitrija Tucovića

Autor: Beta | 01.05.2013 - 14:31:00h | Komentara: 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić i predsednik beogradskih socijalista Aleksandar Antić položili su danas venac na grob Dimitrija Tucovića na trgu Slavija u Beogradu.

Polaganju venca na Trgu Slavija prisustvovale su pristalice i članovi SPS-a koji su nosili zastave stranke i majce sa likom Ivice Dačića.
Dačić, koji je premijer Srbije, istakao je da se posle 100 godina od smrti lidera srpskih socijaldemokrata Dimitrija Tucovića Srbija suočava sa istim socijalnim problemima.

Polaganje venaca na grob Dimitrija Tucovića: Dačić i Antić

Polaganje venaca na grob Dimitrija Tucovića: Dačić i Antić | Foto: FoNet

On je rekao je da je mali broj zaposlenih osnovni problem razvoja Srbije, što dokazuje činjenica, kako je naveo, da na jednog penzionera ide jedan zaposleni.
"Zalaganje ove vlade jeste otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje mladih ljudi, a toga neće biti bez investicija i promene imidža Srbije u svetu", rekao je Dačić.
On je istakao da bi trebalo menjati zakonski okvir kako bi on što više ličio na propise u zemljama zapadne Evrope, a koji garantuju bolji položaj i prava radnicima, penzionerima i svima koji žive od socijalih primanja.
"Posle stabilizacije prilika u regionu konačno ćemo moći da se okrenemo i ovim pitanjima i damo perspektivu građanima da i naši radnici mogu da žive život dostojan 21. veka", poručio je predsednik SPS-a.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

Aleksandar Antić, predsednik beogradskih socijalista i predsednik Skupštine grada Beograda, rekao je da bi Međunarodni praznik rada, 1. maj, trebalo posvetiti nezaposlenim građanima kojih u Beogradu ima oko 200.000, a u Srbiji skoro milion.
"Mi u gradu moramo da prevaziđemo konzervativne modele korišćenja zemljišta i da ga stavimo u funkciju onoga što država radi, a to je privlačenje investicija i zapošljavanje ljudi", rekao je Antić.
Dimitrije Tucović, vođa socijalističkog pokreta u Srbiji, bio je jedan od organizatora prve Balkanske socijaledmokratske konferencije (1910). Na kongresu Internacionale u Kopenhagenu (1910) odlučno se suprotstavio imperijalističkoj politici zvanične Austrije. Objavio je oko 600 radova u domaćim i stranim listovima.
Tucovićeva socijaldemokratska partija protivila se ratnim kreditima na početku Prvog svetskog rata, koji je ocenjivala kao imperijalistički rat. Tucović je poginuo 20. novembra 1914. kao oficir srpske vojske u Kolubarskoj bici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP