Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOZIKANJE BIVŠEG ŠEFA POLICIJE!

Dačić i Jeremić dali
Lazareviću „pežo”!

Autor: Ivan Ninić | 13.07.2013 - 14:11:00h | Komentara: 8

Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića i aktuelni zamenik ambasadora Srbije u Atini, prilikom prelaska u diplomatsku misiju Ministarstva spoljnih poslova gde je sklonjen posle izbijanja afere “Šarić”, uz odobrenje ministra policije Ivice Dačića sa sobom je odvezao i službeni automobil „pežo 407“, koji je zapravo u vlasništvu MUP-a Srbije, saznaje „Alo!“.

Dogovor: Dačić, Lazarević i Jeremić

Dogovor: Dačić, Lazarević i Jeremić | Foto: Andrej Isaković

 Lazareviću je udobni policijski automobil pride dodeljen, uz novu funkciju, i to na osnovu sporazuma koji su 2010. potpisali njegov stari i novi šef, odnosno tadašnji ministri Ivica Dačić i Vuk Jeremić. U sporazumu do koga je „Alo!“, došao piše da će MUP dati „na privremeno korišćenje Ministarstvu spoljnih poslova motorno vozilo marke “peugeot 407” registarskih tablica BG 784-007“.

Posle izbijanja afere „Šarić“ Lazarević otišao u diplomatiju i sa sobom povezao policijski „pežo“

Posle izbijanja afere „Šarić“ Lazarević otišao u diplomatiju i sa sobom povezao policijski „pežo“

 Dačić i Jeremić su postigli saglasnost da se automobili daju na privremeno korišćenje i to za „potrebe zamenika ambasadora Republike Srbije u Atini“. Sporazum predviđa da će po prestanku Lazarevićeve diplomatske misije on automatski morati da vrati automobil MUP-u. Što se tiče troškova u vezi sa korišćenjem vozila, oni padaju na teret Ministarstva spoljnih poslova. Interesantno je da se u tekstu sporazuma o ustupanju policijskog automobila nigde eksplicitno ne navodi ime Branka Lazarevića, već samo funkcija na koju je tada imenovan.
- Branko je insistirao da zadrži vozača i automobil koji je koristio dok je bio šef kabineta Ivice Dačića, i to mu je na najvišem nivou odobreno. Tadašnji ministar Jeremić prihvatanjem te inicijative, iz krajnje kolegijalnosti, izašao u susret je Dačiću i Lazareviću. Kako bi imali bar nekakav papir i pravni osnov, oni su potpisali sporazum i MUP više nema nikakve izdatke za servisiranje troškova automobila. Ako policija želi da naš diplomata amortizuje njihovo službeno vozilo, zašto bi to našem ministarstvu smetalo - kaže za „Alo!“ izvor iz MSP-a, i dodaje da se Lazarević žali da se „pežo“ često kvari i da je više na popravkama, nego što ga koristi.

„Pežo” vraćen!

“Alo!” je Ministarstvo unutrašnjih poslova još 19. juna pitao po kom osnovu je Ministarstvu spoljnih poslova za potrebe Branka Lazarevića dato na korišćenje službeno vozilo, ali odgovor da danas nismo dobili. Lazarević je pre dve nedelje vratio automobil u Beograd!

Lazarević sklonjen u ambasadu u Atini!

U žižu javnosti Branko Lazarević je dospeo 2010. godine, kada je zbog afere „Šarić“ sa funkcije šefa kabineta tadašnjeg ministra policije i zamenika premijera Ivice Dačića, sklonjen u diplomatsku službu u Atinu. Nedelju dana nakon Lazarevićeve smene, zbog poslovnih odnosa sa Darkom Šarićem, policija je uhapsila Lazarevićevog šuraka i vlasnika firme “DTM Relations” Nikolu Dimitrijevića. Dimitrijević je preko svoje firme “DTM Relations” Šariću omogućio preuzimanje većinskog vlasništva nad firmom “Mitrosrem” iz Sremske Mitrovice. Samo godinu dana pre imenovanja na funkciju Dačićevog šefa kabineta suvlasnik preduzeća “DTM Relations” bio je upravo Lazarević. Njegova uloga u odavanju poverljivih informacija i komunikacija sa pripadnicima klana Darka Šarića ni dan danas nije rasvetljena, a policija i tužilaštvo sumnjiče ga i za kontakte sa Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana. Lazarević je više puta demantovao da je sa licima iz kriminogene sredine imao bilo kave kontakte i susrete. 
Poslednji komentari
  • Zarko Vreme: 13.07.2013 14:44h

    Nije mu dat samo automobil MUP, Branko Lazarevic koristi i sluzbeni telefon koji je zaduzio dolaskom u MUP i telefonski broj koji i dalje placa MUP. I dalje koristi sluzbenu legitimaciju MUP i slu\beno oruzje koje je zaduzio!

  • Milena Vreme: 13.07.2013 15:13h

    Auuu ja sam mislila da je on u nekom pritvoru, kad on jos i nagradjen slanjem u diplomatiju na deviznu platu a koliko vidim i sve povlastice.

  • veca Vreme: 13.07.2013 18:30h

    Stvarno je pravo cudo sto Srbija nije bankrotirala, nacisto! Pa ovde uzima-dobija ko i sta hoce! Prosto je ne shvatljivo koliko sebi nasa vlast uzima za pravo da deli narodnu imovinu, mi smo je svi stvarali i za uzvrat imamo bedne i mizerne penzije a oni se bahate i raskalasno ponasaju i to svi od reda. Hvala na prostoru.

  • lepo Vreme: 13.07.2013 18:52h

    Trba videti za sta i koliko je nas kostalo(benzin, amortizacija, vozac) tri godine to vozilo. Pa lep da nadoknade troskove oni koji su mu dozvolili da to radi i da pose toga daju otkaz i da vise nemajun pravo za zivota da rade u drzavnoj sluzbi od mesne zajednice prek javnih i drzanih preduzeca do vlade.

  • Анастасије Вукобрадовић Долц Vreme: 13.07.2013 18:55h

    Дачића одвести путем славе на београдско Пашино Брдо, у тамошњу Бачванску улицу, у тамошњи дом за несташна лица.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP