Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POMERENO ZBOG DIJALOGA IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE

Dačić i Mrkić na sednici
Saveta Bezbednosti UN o Kosovu

Autor: A. O. | 21.03.2013 - 07:56:00h | Komentara: 0

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o redovnom izveštaju generalnog stanja na Kosovu, biće održana sutra uz učešće premijera Srbije Ivice Dačića. Pored Dačića, sednici će prisustvovati i šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić, prenosi Blic.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

Sednica je prvobitno trebalo da se održi 22. februara, ali je zbog nastavaka dijaloga između Beograda i Prištine pomerena za mesec dana.

Generalni sekretar UN, Ban Ki Mun, je u svom redovnom tromesečnom izveštaju o Kosovu istakao da je u prethodnom periodu postignut značajan korak napred podizanjem dijaloga Beograda i Prištine na viši politički nivo, ali je kosovske vlasti pozvao da odlučno reaguju na izražavanje netrpeljivosti prema Srbima, poput incidenta tokom proslave pravoslavnog Božića.
Ban je istakao da, iako postoje još mnoga nerešena teška pitanja, obnavljanje pregovora predstavlja snažan signal da se obe strane zalažu za miran dijalog i prevazilaženje tereta prošlog sukoba.
Kada je reč o situaciji u severnoj Mitrovici, generalni sekretar UN je istakao da je potrebno koordinisano delovanje i pažnja, kako bi se sva teška pitanja rešila dobronamerno i tako izbegle dalje tenzije.
Ban je ukazao da su, pored političkog procesa na visokom nivou, važni i održivi napori da se unapredi pomirenje i poveća poverenje među zajednicama na Kosovu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP