Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IAKO SU NAJAVILI ŠTRAJK

Dačić: I policiji manje plate kao i svima drugima!

Autor: Tanjug | 14.10.2013 - 16:10:00h | Komentara: 2

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će i zaposlenima u policiji biti smanjene plate kao i svima drugima u javnom sektoru.

Opravdao  ekstraporez:  Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Miloš Perić

Dačić je, odgovarajući na pitanje, da li će zaposleni u policiji ostati bez takozvanog bonusa u okviru mera štednje rekao da tu nije reč ni o kakvim bonusima već da se to samo tako naziva, jer drugačije nije moguće ispoštovati ono što zakon propisuje za njihove plate.

On je objasnio da oni imaju pravo po zakonu da imaju veće koeficijente za 30 do 50 odsto u odnosu na druge državne službenike.

"Da oni ne bi tužili državu što njihove plate nisu odgovarajuće zakonu, mi smo uveli bonuse pre nekoliko godina inače bi šteta po državu bila još veća", rekao je Dačić, koji je naveo da on taj zakon nije doneo, već da on postoji sedam ili osam godina.

On je međutim, naglasio da će policija imati smanjene plate kao i svi drugi, a kada je reč o činjenici da penzije nisu obuhvaćene merama štednje, on je ukazao da se mora ući u reformu penzionog sistema, ali da to u ovom trenutku nije bilo predmet razmtranja.

Prema njegovim rečima, prosečna penzija je danas oko 50 odsto prosečne plate, a mere štednje su pažljivo rađene, jer je prvobitan predlog bio da se oporezuje sve iznad prosečne plate, odnosno 40.000 dinara.

"Vučić i ja smo razgovarali i dogovorili da to može da bude samo iznad 60.000 dinara", rekao je Dačić.

On je naglasio da su mere morale biti donete i da neke stvari moraju da se dese ma koliko to nije prijatno, a da prostora za razgovor sa resornm ministarstvima i sindikatima uvek ima.

"Ovo je samo početak nečega što smatramo da će imati pozitivan nastavak. Kako bismo mogli da idemo na bolje, moramo da zaustavimo pad ili ćemo doći do toga da nećemo moći da isplatimo platu nikome", rekao je Dačić.
Poslednji komentari
  • veca Vreme: 14.10.2013 19:25h

    BRAV0 DACICU! AKO I NJIMA SMANJIS PLATE I PENZIJE I ZABRANIS IM DA RADE KAO OBEZBEDJENJE U DRZAVNIM FIRMAMA I SAMIM TIM UZIMAJU HLEB ONIMA KOJI NEMAJU NISTA SVAKA TI CAST!?!?!?!?!??!? PENZIONISANI POLICAJAC IA PENZIJU CETRDESET I NEKU HILJADU I ONDA JOS SE ZAPOSLE KAO OBEZBEDJENJE ZA NEKE JOS PARICE I SAMIM TIM MLADI DOBIJAJU OTKAZ JER OVAJ RADI I ZA 15000 HILJADA JER IMA I PENZIJU I TO MU JE ONDA DOSTA A FIRMA NIKOM NISTA NE PLACA.

  • realn Vreme: 14.10.2013 20:22h

    Mene kao i ostale građane zanima, do kada ce zaposleni u policiji da primaju "na ruke - na crno" po 10.000 dinara svakog meseca ??? I odakle pare ministre Dačiću već 4 godine za to ??? Jel su vam to glasači , pa ih tako kupujete ???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP