Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE SASVIM OTVORENO O IZBORIMA, KOSOVU, EU

Dačić: Mislite li da sam ja budala?

Autor: Ekipa Alo! | 23.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 28

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da vanredni parlamentarni izbori nisu tema i da Vlada Srbije, iako nije idealna, dobro funkcioniše i poručio da je dobijanjem datuma za početak pregovora s Evropskom unijom načinjen “istorijski korak”.

Ni Vučić nije naivan: Dačić

Ni Vučić nije naivan: Dačić | Foto: Beta

“Da li mislite da će neko u izborima da ide da se propagira, a da ću ja da idem da se rukujem s Tačijem? Mislite da sam ja budala i da ću da radim nepopularne poteze u izborima i je l‘ mislite da je Aleksandar Vučić lud da će ekonomske reforme koje su veoma teške i bolne da radi usred izborne kampanje? Pa nismo mi baš toliko politički naivni”, poručio je Dačić gostujući na TV „Pink“.


Na pitanje da prokomentariše najavu Vučića da će do Božića doneti odluku o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je odgovorio: ”Pa neka donese. Izbori nisu tema u našim svakodnevnim razgovorima. Tema su rezultati. Mi smo postigli najveći uspeh u poslednjoj deceniji”. On je ukazao na to da će morati da se upamti to što je tokom ove vlade Srbija dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU i dodao da je demokratska vlada 12 godina “lagala i obećavala ‚evo sledeće godine ćemo u EU‘”.

“Možda treba da se vidi da li treba da se nastavi u ovom sastavu vlade, ali neka nam se kaže šta je to smetnja daljem razvoju Srbije”, kazao je Dačić.
Na pitanje da li je to možda premijersko mesto, Dačić je odgovorio da je Vučić rekao da njih dvojica dobro sarađuju i da to nije tema.

“Tema može da bude da li smo nešto loše uradili, da li smo pogrešili. Pre nego što neko kaže da idemo na izbore, treba da kaže šta ne valja i u tom smislu ovo nije moja vlada, već vlada SNS i SPS-PUPS-JS. Svi oni koji govore o izborima, što je legitimno, prvo bi trebalo da istaknu rezultate rada ove vlade”, smatra Dačić.
On je dodao i da sa Vučićem ima odličnu saradnju, da se nijedna odluka ne donosi, a da međusobno ne postignu saglasnost o njoj. Kao najveći politički izazov u ovoj godini Dačić je istakao dogovor sa Prištinom i dodao da 2013. godina “nije bila lošija nego 2012.”
Poslednji komentari
  • sizif Vreme: 23.12.2013 08:32h

    Pa kad već pitaš. Da.

  • ФИЛИПЖАК Vreme: 23.12.2013 08:38h

    ДА, наравно !

  • makedonac Vreme: 23.12.2013 08:47h

    Samo Sloga Srbina Spašava! Tako je Dačiću!

  • mjor Dimitrijevic Vreme: 23.12.2013 08:49h

    Nema sta da islim da si Budala Vidim da si Budala koja nas upropasti -samo budala moze da Prizna Drzavu Kosovo I da posle kaze da preti uvodjenje Viza :-) Sto budala moze da napravii sto pametnih neispravi - I zasluzili smo uvodjenje viza -kad smo te pustili da ti ides I potpisujes Briselski Sporazum I bez referenduma to proglasis obavezujucim aktom

  • Toma Vreme: 23.12.2013 09:17h

    Premijeru da li si budala ili nenecu o tome da razmiusljam.Ali,da jeova vlast losa reci cu da,godinu dana stenas zamajavali sa rekonstrukcijomvlade,tvrdnjama da nas EU ne ucenjuje kako bismo dfobili datum za pregovore.Dobili ste obecanje da ce tobiti kraj januara,alik nemora,do tadamoratejos nestoi da date za nista.Tvrdite da nikada necete priznati drzavu Kosovo,ali ste je faktickipriznali,ako vas sta visei pita.Dosao je kraj lazima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP