Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVORIO VUČIĆU

Dačić: Na sednice vlade dolazim kad god sam u Srbiji

Autor: Tanjug | 01.03.2015 - 16:36:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da sednicama vlade prisustvuje uvek kada je u zemlji i da u inostranstvo putuje isključivo službeno.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia


- U inostranstvo putujem isključivo po odluci vlade da predstavljam zemlju. Sa premijerom (Srbije, Aleksandrom Vučićem) imam redovnu komunikaciju na tu temu, obaveštavam ga gde treba da idemo, zašto i naravno poštujemo njegovu odluku da li negde treba da se ide ili ne - rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za medije u Ministarstvu spoljnih poslova.
Dačić je objasnio da MSP ima samo jednog državnog sekretara (Roksandu Ninčić) i da po poslovniku jedino državni sekretar može da zameni odsutnog ministra na sednicama vlade.
Kada je i državni sekretar u inostranstvu niko drugi iz Ministarstva ne može da ode na sednicu vlade. Toga dana Ninčić je bila u Tirani na sastnku ministara spoljnih poslova jugoistočne Evrope, rekao je Dačić koji je tada bio u SAD.
On je na pitanje novinara da ipak kaže nešto više o nedavnoj primedbi premijera da bi trebalo da je češće na sednicama vlade, rekao da je sa Vučićem u svakodnevnom kontaktu i da ne postoji problem u komunikaciji izmedju njih, ali da statistika činjenično pokazuje ko je koliko prisutan na sednicama vlade.
Dačić je istakao da uvek prisustvuje i da će prisustvovati sednicama vlade kada je u zemlji.
Dačić: On je najavio da će 11. marta na poziv šefice hrvatske diplomatije Vesne Pusić posetiti Zagreb, gde će glavna tema razgovora biti pokušaj da se napravi iskorak u gradjenju što boljih odnosa, a da će tokom marta u posetu Srbiji doći ministri spoljih poslova Portugalije i Italije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP