Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI VOTERGEJT

Dačić: Nemam veze s prisluškivanjem

Autor: | 02.11.2012 - 21:06:00h | Komentara: 2

U izjavi za TV Prva Dačić je rekao da je, prema njegovim informacijama, uprava kriminalističke policije tražila listinge ne znajući, kako oni kažu, da je u pitanju telefon prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Ivica Dačić

Nemam veze s prisluškivanjem: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Dačić je, komentarišući informacije o prisluškivanju predsedDačić: Nemam veze s prisluškivanjemnika Srbije i prvog potpredsednika Vlade, rekao da je to nedopustivo, zbog čega su, kako kaže, potrebne promene u MUP-u.

"Sigurno je da to nema nikakve veze sa mnom kao ministrom unutrašnjih poslova. Ima veze sa policijom, jer ne postoji jasan sistem nadzora i kontrole akcija", rekao je Dačić za Prvu televiziju.
"Imam informacije da je uprava kriminalističke policije tražila listinge ne znajući, kako oni kažu, da je u pitanju telefon Aleksandra Vučića. Takve stvari ne smeju da se dešavaju i zato mislim da su potrebne promene u MUP-u. Biće uskoro raspisan konkurs za direktora policije i svi oni koji u ovome učestvuju ne treba više da budu na svojim funkcijama", zaključio je Dačić.
Podsetimo, predsednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje. Nikolić je za RTS ranije izjavio: "Mi smo tu upali u zmijsko gnezdo, među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli da prisluškuju najpre mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će morati da se istraži do kraja. Tako u Srbiji ne može da se živi".
Ministar policije kaže da se apsolutno pridružuje zahtevima Vučića i Nikolića da se ispita o čemu je reč. "Bilo je primera da se skidaju listinzi i mojih najbližih saradnika", izjavio je Dačić za Prvu televiziju.
Aleksandru Vučiću je pojačano obezbeđenje, a nezvanično - Tužilaštvo je već pokrenulo istragu.

Milorad Veljović

Najavio utvrđivanje razloga i motiva prisluškivanja: Milorad Veljović | Foto: Goran Srdanov

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da će tražiti da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava oko prisluškivanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Veljović je, u izjavi za RTS, rekao da svi državni organi i celokupna javnost moraju sa tim biti upoznati do kraja.
"Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želeo da ovo bude još jedan u nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, a vezano pre svega za 24 privatizacije sa ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad obesmisli", rekao je Veljović.
Poslednji komentari
  • jova Vreme: 03.11.2012 00:02h

    Ovo je ocigledan pokusaj da se unisti jedinstvo ove vlade...

  • razocarana Vreme: 03.11.2012 00:03h

    Promene u MUP-u su ocigledno prekopotrebne!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP