Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAŠ LEPO SARAĐUJU

Dačić: Nisam u sukobu sa Vučićem!

Autor: Tanjug | 18.10.2013 - 22:28:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su potpuno netačne spekulacije da je u sukobu sa prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Uskoro odluka:  Dačić i Vučić

U dobrim odnosima: Dačić i Vučić | Foto: Nenad Petrović

Dačić je za "Večernje novosti", povodom spekulacija da su poslednjih dana narušeni njegovi odnosi sa Vučićem, rekao i da je "naučna fantastika da sa (predsednikom Srbije Tomislavom) Nikolicem radi protiv prvog potpredsednika" Vlade.

- Ne samo da sam ubeđen da će ova vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa - kazao je Dačić.

- Postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a naš vezivni faktor su i nesporni rezultati koje je ova vlada ostvarila. Veoma uspešno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke i zbog toga verujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročcna - rekao je on.

Kako se navodi na sajtu beogradskog dnevnika, Dačić kategoricno odbacuje glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se "istopi" ogromni uticaj koji ima Vučić.

- To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je reč o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali, Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove - rekao je premijer Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP