Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PRESEKAO

Dačić: Novac sa računa trošen samo na Tijanino lečenje

Autor: | 14.11.2013 - 16:12:00h | Komentara: 4

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije utvrdjeno da je sa računa devojčice Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta osim za njego lečenje.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Đurica

"Ispitaćemo sve do kraja i utvrdićemo da li bilo bilo kakvih manipulacija i malverzacija", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.
Na zahtev tužilašta roditelji Tijane Ognjanović danas su dali izjavu u policiji, povodom učestalih medijskih napisa da su i nakon smrti kćerke podizali novac sa njenog računa, koji je prikupljen u humanitarnim akcijama.
Tijana Ognjanović je umrla 15. jula u bolnici u Hjustonu pre operacije srca.
Dačić je kazao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikuljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa, i u tom smislu je pomenuo osnivanje fondova za lečenje obolele dece. On je zamolio i predstavnike medija i javnost da se prekine sa svim spekulacijam u tom slučaju jer to, kako je rekao, šteti i porodici Tijane Ognjanović, ali i svoj bolesnoj deci koja očekuju pomoć.

Na udaru medija:  Porodica Ognjanović

Nebojša i Jelena Ognjanović | Foto: Aleksandar Stanković

MUP-u je, po rečima Dačića, u interesu da se istraži kako je trošen novac sa Tijaninog računa, jer je ta služba bila među najvećim donatorima za njeno lečenje, a 45.000 pripadnika MUP-a je uplatilo novac.
"Šta će dalje biti sa tim novcem to nije pitanje za nas već stvar porodice i za nadležne institucije i organe koje se tim pitanjem bave", rekao je Dačić.
Za operaciju Tijane Ognjanović prikupljeno je 2,6 miliona evra. Lečenje u Hjustonu plaćeno je 1,1 milion dolara, a a vionske karte i boravak u Hjustonu još 87.000 dolara. Tijanina sahrana koštala je 1,6 miliona dinara. Na Tijaninom računu ostalo je još 405.000 evra,a na dva računa koji se vode na ime njene majke još 1,26 miliona evra.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 14.11.2013 17:26h

    Najbolje rjesenje osnovati fond za bolesnu djecu legalno,zakonski,imati osobu poput Djokovica ili Jelene Jankovic,ovim ljudima nije stalo do kriminalnih radnji za predsjednika Fonda,sav novac prebaciti Na taj racun.Toliko djece ceka pomoc,i jedino inostranstvo ih moze spasti.Vjerujem da ce roditelji to uraditi.Dacic moze upotrebiti svoj uticaj,a I Ognjanovic radi U MUPU.Za Karadjordjevice ovo je sitna lova pa ne uplecite I njih U criminal.Mirno spavaj princezice.

  • Seka Vreme: 14.11.2013 17:31h

    Ha, ha....nisam ni očekivala drugačiju izjavu. Zaigraće mečka i pred vašim vratima!

  • veca Vreme: 14.11.2013 19:01h

    KOGA SAD OVAJ STITI????????????????????????????????

  • zbunjeni citalac Vreme: 14.11.2013 19:24h

    ili vi niste citirali premijera kako treba ili on nije obavesten kako treba.kako nije diran racun kada je gospodja prebacila vecu polovinu na svoj licni privatni racun.lecenje ne moze da kosta toliko jer nije u potpunosti izvrseno.banka je morala da vrsi monitoring po racunu male tijane odnosno reviyija banke i da obavesti agenciju za sprecavanje pranje novca prilikom podizanja tolike svote.i ministarstvo finansija moralo je da ima vid u placanje racuna i podiyanje tolike sume.daj boze da je sve cisto ali tu se na slazu neke kockice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP