Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST RADNIKA I SINDIKATA U BEOGRADU

Dačić obećao sindikalcima nov nacrt zakona o radu!

Autor: Ekipa Alo! | 25.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sindikalni lideri Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, nakon razgovora sindikalne delegacije sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem juče u Vladi Srbije, saopštili su da im je obećano da se zakoni o stečaju i privatizaciji neće naći na dnevnom redu Skupštine dok se o njima ne izjasni Socijalno-ekonomski savet.

Traže ostavku  ministra privrede

Traže ostavku ministra privrede | Foto: Nebojša Marković

- Što se tiče nacrta zakona o radu, rečeno nam je da će proces izmena i dopuna praktično krenuti iznova - saopštili su nakon sastanka. Razgovorom sa premijerom okončan je jučerašnji protest sindikata i radnika preduzeća u restrukturiranju, u kome je učestvovalo nekoliko hiljada radnika.

Kada je u pitanju zahtev radnika za smenom ministra privrede Saše Radulovića, Orbović je rekao radnicima da im je Dačić poručio da će na prvoj sednici obavestiti članove Vlade o tom zahtevu.

Radnici iz nekoliko gradova Srbije okupili su se juče oko podneva na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, odakle su krenuli ka Skupštini Srbije, usput su zastali ispred Ministarstva privrede, gde su skandirali ministru Saši Raduloviću da podnese ostavku, a onda su stigli do zgrade Vlade, gde su ostali sve dok su trajali razgovorali njihove delegacije premijera.

Radulović dao rok Vladi do 1. februara za raspravu o zakonima


Ministarstvo privrede zahteva od Vlade da do 1. februara 2014. godine zakaže vanrednu sednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o četiri ključna zakona i ocenilo je da su protesti sindikata politički instruisani u cilju potpunog zaustavljanja reformi. Cilj je, kako ocenjuju, zaustavljanje započetih reformi kako bi zadržali partijske i sindikalne privilegije u javnom sektoru, a sve na štetu građana Srbije.
- Ako Vlada ne zakaže sednicu, to će biti siguran znak da je vladajuća koalicija odustala od reformi - ocenjuje Ministarstvo. - U dosadašnjem toku rada predsednik Vlade nije bio prepreka bilo kakvim reformskim aktivnostima. Sa druge strane, nije bio ni podrška. Premijer, koji deluje kao da je pod pritiskom svakodnevnih napada preko žute štampe, do sada nije pokazivao veliki interes niti se bavio ekonomskim aktivnostima Vlade - piše u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP