Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠEF DIPLOMATIJE OPTIMISTA

Dačić očekuje podrsku Nemačke za otvaranje poglavlja!

Autor: Tanjug | 03.07.2015 - 15:45:00h | Komentara: 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom da očekuje podršku Nemačke za što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja.

Spokojan:  Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

Dačić i Ditman konstatovali su da su odnosi dve zemlje dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, dijalog na visokom nivou i konstantan trend unapređenja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U razgovoru je ocenjeno da je politički dijalog posebno intenziviran u proteklih godinu dana i da ga obeležavaju posete i redovni susreti visokih zvaničnika Srbije i Nemačke, što potvrđuje i predstojeća poseta kancelarke Angele Merkel Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci Nemačke evropskom putu Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće, kroz podršku i pomoć Nemačke što skorijem otvaranju pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom.
Dačić je istakao da Srbija veliku pažnju posvećuje unapredjenju ekonomske saradnje sa Nemačkom, gde visina nemačkih investicija i obim spoljnotrgovinske razmene pružaju razloge za optimizam.
Takođe, obostrano je visoko ocenjena međusobna saradnja u okviru OEBS-a.
Ambasador Nemačke istakao je da pored evropskih integracija postoji čitav niz značajnih oblasti u kojima Srbija i Nemačka mogu da unapređuju saradnju, kao što su ekonomija, obrazovanje i nauka, razmena među mladima, kao i dalje intenziviranje kulturne saradnje, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP