Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PORUČIO

Dačić: Očekujem datum i molim
da EU ispuni preuzete obaveze!

Autor: Tanjug | 04.06.2013 - 12:13:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da Srbija dobije datum za početak pregovora, podsetivši Evropsku uniju da treba da ispuni obaveze koje je preuzela.

Da li će pogaziti reč?: Ivica Dačić

"Ako Srbija sada ne dobije datum ne znam kada će i molim da EU ispuni obaveze koje je preuzela", rekao je Dačić novinarima u Centru "Sava", gde je prisustvovao konferenciji "Srbija protiv raka".

"Jasno smo se dogovorili - sporazum - implementacija - plan implementacije - odluka o datumu. Ako nema tog dogovora ne znam kako ćemo ispunjavati sve ostalo", poručio je premijer Srbije.

On je ponovio da Srbija očekuje da dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU i da potom sve ide dalje po utvrdjenoj proceduri.

Odgovarajući na pitanja o izmenama zakona koji bi "ispratili" briselski sporazum, premijer je rekao da će zakoni "i sa jedne i sa druge strane biti promenjeni", a da će biti formirana radna grupa koja treba da prouči šta je ono što je definisano i šta je ono što bi bilo poželjno da se menja.

Prema njegovoj oceni, veći deo zakona treba da menja kosovski parlament, dok Srbija namerava da donese ustavni zakon.

"Mi mislimo da bi značajan broj (zakona) trebalo da bude promenjen u skladu sa situacijom nastalom posle briselskog sporazuma kada je reč o Kosovu i Metohiji. Srbija planira da napravi ustavni zakon kojim bi sve ono što smo razgovarali, ali tek možda na kraju procesa pregovora, bilo definisano u suštinskoj autonomiji", naveo je Dačić.
Poslednji komentari
  • Vsilije Vreme: 04.06.2013 12:59h

    Jedini način da izbegnemo građanski rat Srbe na Srbe, krv po ulicama, a što je očiti plan Vatika je uvođenje vanrednog satanja. Mormo postviti Namesnika Visokog predstavnika da upravlja sa nama ili nas neće biti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP