Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON NIZA SASTANAKA U BRISELU

Dačić: Očekujem zeleno svetlo u junu!

Autor: Tanjug | 29.05.2013 - 22:00:00h | Komentara: 1

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas nakon niza sastanaka u Briselu da je veoma ohrabren podrškom Evropske unije i da očekuje da će Srbija u junu dobiti zeleno svetlo za početak pregovora o pridruživanju.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

"Podrška koju sam dobio je još jedan dokaz novog pozicioniranja Srbije", rekao je Dačić novinarima u Briselu, gde je danas razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, komesarom za proširenje Štefanom Fileom i predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom.


Premijer je izjavio da je sastanak sa Ešton delimično bio posvećen implementaciji sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, a većim delom, kako je rekao, političkim temama vezanim za evropske integracije Srbije.

"Vlada jednodušno mišljenje da Srbija 27. i 28. juna treba da dobije odobrenje za početak pregovora o pridruživanju", ukazao je Dačić, koji je jutros govorio pred spoljnopolitičkim komitetom Evropskog parlamenta, nakon čega je imao odvojen susret sa predsednikom Komiteta Emerom Brokom.
Premijer je rekao da je Brok, koji je je ujedno i visoki funkcioner vladajuće nemačke Hrisćansko demokratske partije pokazao visok stepen razumevanja za politiku vlade Srbije.

"Ovo je izuzetno važno, s obzirom na ulogu Nemačke u medjunarodnoj zajednici, kao i na Brokovu funkciju u stranci Angele Merkel", izjavio je Dačić.

Premijer je u govoru u Evropskom parlamentu rekao članovima spoljnopolitičkog komiteta da nema dileme da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden i ujedno izrazio očekivanje da će predstavnici Srba sa severa Kosova učestvovati u negovom sprovođenju.

"Očekujem da oni preuzmu svoj deo odgovornosti", izjavio je premijer, koji je sem toga govorio i o unutrašnjim reformama u Srbiji.
Nakon Brisela, Dačić će posetiti Bukurešt, gde će razgovarati sa predsednikom Trajanom Baseskuom.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 30.05.2013 03:46h

    Sretan put u Europe moj Dacicu.Nego ima jos mjesec,ljepota.Da Li ironija sudbine na Vidovdan.Kosovo je otislo,nego samo onako uz put Srpska nije za prodaju.Generala set zalozili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP