Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U IME VLADE SRBIJE

Dačić položio
venac na Oplencu!

Autor: Srna | 15.02.2013 - 15:38:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić položio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, lovorov venac na sarkofag vožda Karađorđa u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu u Topoli.

ff

Ivica Dačić | Foto: FoNet

Dačić je venac položio u ime Vlade Srbije, a ceremonija polaganja obavljena je uz najviše državne i vojne počasti, koje je odala počasna jedinica Garde Vojske Srbije.

U crkvi Svetog Đorđa na Oplencu episkop šumadijski Jovan služio je pomen, posle čega su vence na sarkofag Karađorđa položiti princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, a u ime predsednika Srbije njegov savetnik Oliver Antić.

dd

Ivica Dačić | Foto: FoNet

Obraćajući se skupu, savetnik predsednika Srbije poručio je da "veliki ljudi, velikim delima daju primer svojim duhovnim naslednicima".

Princ Aleksandar Karađorđević istakao je da su Orašac i Oplenac simboli moderne srpske države i slobode, a da je Marićevića jaruga jedno od najsvetijih mesta srpske istorije.

dd

Ivica Dačić | Foto: FoNet

On je napomenuo da se ovih dana ispravlja velika nepravda, jer će njegovi otac, majka i baka - kralj Petar drugi, kraljica Aleksandra i kraljica Marija - biti sahranjeni 26. maja u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

ff

Ivica Dačić

Ovom obležavanju prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, veliki broj građana i udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova.

dd

Ivica Dačić

Osim zastava Srbije, Ravnogorskog pokreta i Kraljevine Srbije, nošeni su i transparenti "Kosovo je obraz Srbije", a tokom svečanosti više puta se čulo "Kosovo je srce Srbije", "Ne damo Kosovo" i "Živeo kralj".

dd

Ivica Dačić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić prisustvovaće u 16.00 časova centralnoj manifestaciji u Domu Narodne skupštine, gde će biti održana svečana sednica, dodeljena odlikovanja zaslužnim građanima i otvorena izložba u holu parlamenta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP