Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKONSTRUKCIJA VLADE

Dačić: Popularnost se utvrđuje na izborima!

Autor: Tanjug | 14.07.2013 - 23:04:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će SPS u rekonstrukciji vlade smeniti najmanje jednog svog ministra i najavio da će krajem predstojeće sedmice stranke vladajuće koalicije izaći sa konačnim predlozima personalnih rešenja, sa kojima će se potom ići pred vladu i skupštinu.

Dačić u "Utisku nedelje" na TV B92 nije želeo da govori o konkretnim imenima, ističući da se o tome prvo mora razgovarati na stranačkim organima, ali je za sutra najavio razgovore sa prvim potpredsednikom vlade i liderom SNS Aleksandrom Vučićem na temu promene nekih ministarstva, resora i razdvajanja nekih resora.

Ivica Dačić / Foto: Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

 "Promenićemo najmanje jednog ministra, to nije sporno...Svačija funkcija je na ispitu, i Dušana Bajatovića i Slavice Đukić Dejanović, i Milutina Mrkonjića, i Zzarka Obradovića i Ivice Dačića...", rekao je Dačić, odgovarajući na pitanje hoće li na stranačkim organima zatražiti smenu Bajatovića i Obradovića. 

"Mi ćemo imati predsedništvo, sednicu glavnog odbora i to će biti završeno u rokovima", kazao je Dačić, navodeći da će svi oni koji budu promenjeni morati da podnesu ostavke, a da će, ako to ne učine, proceduralno gledano, biti razrešeni.
Govoreći o promeni na premijerskoj poziciji, Dačić je ponovio da je spreman da o tome razgovora i da, ako predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji mu je poverio mandat, ili Vučiće žele da se menja koalicioni sporazum, mogu to da traže i da će se o tome razgvoari.
On je, međutim, naglasio da Vučić nijednom nije tako nešto od njega tražio.
Upitan da li mu je samoinicijativno to ponudio, budući da su se stvari sada promenile i da SNS ima 40 odsto podrške, Dačić je rekao da je "izražavao spremnost da se o tome razgovara, ako je to izlaz".
"Ja nikada nisam odbijao razgovore na tu temu, ali ne utvrđuje se ko ima koliko glasova prema istraživanju u javnom mnenju, već na izborima", rekao je Dačić.
On je, međutim, napomenuo da je potpuno čudna situacija to što je aktuelna vlada postigla istorijski uspeh otvaranja pregovora sa EU, a svako malo se priča o izborima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP