Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DUPLI STANDARDI

Dačić: Posledice po proces pomirenja!

Autor: FoNet | 17.11.2012 - 17:47:00h | Komentara: 9

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će presuda Apelacionog veća Haškog tribunala kojom se hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobađaju odgovornosti za zločine u operaciji "Oluja" imati teške posledice po proces pomirenja u regionu.

Dačić je, kako je prenela Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, istakao da su tom presudom potvrđeni dvostruki standardi suda i međunarodne zajednice u odnosu prema zločinima na području bivše Jugoslavije.

Ivica Dačić

Dvostruki standardi: Ivica Dačić | Foto: FoNet

Premijer je ocenio da će ta presuda sigurno ostaviti posledice po odnos Srbije prema Haškom tribunalu i dodao da će ta saradnja biti svedena samo na tehnički nivo.

"Ta presuda nije u skladu sa opredeljenjem međunarodne zajednice da se objektivno pristupi svim ratnim zločinima i da se kroz proces pomirenja svako suoči sa tim da su zločini počinjeni i da za to neko mora da odgovara", rekao je Dačić.
Poslednji komentari
  • Nijazi Kuqi Vreme: 17.11.2012 22:32h

    Dacicu zasto se ljutis i zasto pretis? Srbija zvanicno nikada nije ratovala u Hrvatskoj, protiv Hrvatske, Hrvata ili Gotovine. I bas zato Srbija nema razloga da bude ogorcena odlukama Haskog suda, koji ionako ne odgovara Srbiji. Naprotiv, ti Dacicu najvise dugujes Haskom Tribunalu sto si na slobodi i pretis onima koji su tek oslobodjeni svih optuzbi ili cekaju da ih Haski sud oslobodi. Jer je izvesno da ce 29.11.2012 ponovo biti oslobodjen svih novokomponovanih optuzbi Ramush Haradinaj, kome Albanci duguju sve i za koga ne zale nista.

  • Milanili Vreme: 21.11.2012 14:41h

    Oslobadjajucaa presuda Apelacionog veca Haskog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markacu imace teske posledice po proces pomirenja u regionu, i da su tom odlukom potvrđeni dvostruki standardi tog suda i medjunarodne zajednice prema zlocinima na podrucju bivse Jugoslavije.

  • Elektra Vreme: 21.11.2012 14:42h

    Ovo ce ostaviti teske posledice po proces pomirenja u regionu.

  • Sanja Vreme: 21.11.2012 14:42h

    Kako neko od nas trazi da osudimo sve zlocine, a drugi mogu da ne osude zlocin prema srpskom narodu.

  • Jeka Vreme: 21.11.2012 14:42h

    Ovo ce sigurno ostavit posledice po nas odnos prema Haskom tribunalu. Trebamo tu saradnju svesti samo na tehnicki nivo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP